Μαζική η προσέλευση έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου για rapid test

Μαζική είναι η προσέλευση του κοινού στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, με την έναρξη της διενέργειας των δωρεάν τεστ για όλους τους κατοίκους της Πάφου, με την τήρηση μέτρων ασφαλείας, αποστάσεων και χρήσης μάσκας χωρίς να παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με το Διευθυντή της εταιρείας η οποία διενεργεί τις εξετάσεις.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Ζήνωνας Ζήνωνος Διευθυντής της εταιρείας Mediwell Home Healthcare Services  με την οποία συνεργάζεται το Υπουργείο Υγείας για την δωρεάν δειγματοληψία, ανέφερε πως το Υπουργείο σήμερα εγκαινιάζει μια καμπάνια δωρεάν rapid test αντιγόνου, σημειώνοντας πως αποτελεί διαδικασία πολύ χρήσιμη για τον κόσμο της Πάφου λόγω και των κρουσμάτων που παρατηρούνται στην Επαρχία Πάφου. Σύμφωνα με τον κ. Ζήνωνος είναι μιας πρώτης γραμμής πράξη που θα αναχαιτίσει την μετάδοση του κορωνοϊού στην Πάφο για να επανέλθουν οι πολίτες  στην φυσιολογική ρουτίνα της πόλης.
 
Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως από το πρωί παρατηρείται μια αυξημένη ροή, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτή η ροή είναι ελεγχόμενη με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και των αποστάσεων. Υπάρχει συνέχισε, ικανοποιητική ροή δειγματοληψίας ώστε οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται και για να μπορούν να επιστρέψουν στις εργασίες τους και στην φυσιολογική τους ζωή.

Αναφορικά με το rapit test o κ. Ζήνωνος ανέφερε πως αφορά test αντιγόνου, σημειώνοντας ωστόσο πως υπάρχει επίσης το test αντισωμάτων και το μοριακό που θεωρείται το πιο αξιόπιστο με ποσοστό που αγγίζει το 98%.

Πρόσθεσε πως το rapit test αντιγόνου που πραγματοποιούν σήμερα θεωρείται αξιόπιστο και αγγίζει το 92% με 98% . Εκτίμησε δε, πως φαίνεται πως στο μέλλον αυτό θα είναι το τεστ που θα επικρατήσει και ίσως να δίδονται και πιστοποιητικά . O ίδιος σημείωσε πως αυτή είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να συγκρίνουν τα αποτελέσματα, ούτως ώστε όσοι εντοπιστούν ως θετικοί στον ιό, θα υπόκεινται σε μοριακό έλεγχο και η ταυτοποίηση τους θα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την επιδημιολογική ομάδα όπως και για το Υπουργείο Υγείας που λανσάρει αυτή την εκστρατεία σήμερα. 

Η εξέταση γίνεται σημείωσε, με λήψη ρινικού επιχρίσματος και τα αποτελέσματα είναι έτοιμα εντός 15 λεπτών. Πρόσθεσε ότι ο πολίτης θα ενημερωθεί από την εταιρεία εντός 24 ωρών με sms. Επεσήμανε επίσης πως παρόμοια test γίνονται και στην Π. Χρυσοχούς .

Ακολούθως ο κ. Ζήνωνος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ο οποίος βοήθησε στην ομαλή λειτουργία δειγματοληψίας παρέχοντας προσωπικό ασφαλείας αλλά και εξοπλισμό και στην ορθή τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Ευχαρίστησε επίσης και το Υπουργείο Υγείας για την όλη υποστήριξη αυτής της εκστρατείας η οποία , όπως είπε, στήριξη ήταν πολυεπίπεδη και πολύ σημαντική. 

Συνδρομή προσωπικού του Δ. Πάφου στη διαδικασία δειγματοληψίας για αποφυγή συνωστισμού 

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος  σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ   ανέφερε πως μετά την εικόνα που παρουσιάστηκε χτες στη Γεροσκήπου  με την δειγματοληψία των εργαζομένων που εμπίπτουν στις κατηγορίες των εξαιρέσεων για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, με τον μεγάλο συνωστισμό και με την μη τήρηση των μέτρων απόστασης από όσους μετέβαιναν για να κάνουν τα test, έγινε χτες Κυριακή συνεννόηση, έτσι ώστε ο Δήμος Πάφου να συνδράμει με τροχονόμους και προσωπικό του Δήμου στη σημερινή δειγματοληψία των πολιτών της Πάφου.

Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε πως  η επίβλεψη για την τήρηση των μέτρων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες για να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος.

Εξέφρασε δε την ετοιμότητα του Δήμου Πάφου να ανοιχθεί και η οικία Επάρχου έτσι ώστε να υπάρξει “Drive Through”,διαδικασία και κανένας να μην έρχεται επαφή με κανέναν.

Επεσήμανε, πως μόνο έτσι έχουν νόημα τα αυξημένα μέτρα που λαμβάνονται αλλά και τα test που γίνονται.

Το προσωπικό μας είπε ο κ. Φαίδωνος είναι πρόθυμο και εκπαιδευμένο καθότι και ως Δήμος Πάφου πριν από κάποιους μήνες διοργάνωσαν τέτοιες παρόμοιες διαδικασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»