«Τηρήθηκε το πρωτόκολλο στο νοσοκομείο Πάφου μετά το θάνατο της ασθενούς»

Σε κατάσταση συναγερμού είχε τεθεί το βράδυ της Παρασκευής το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου ασθενής, ηλικίας 61 ετών, με COVID-19, επισκέφθηκε αρχικά το ΤΑΕΠ, έγινε εισαγωγή και τελικά απεβίωσε, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό θανάτων της χθεσινής μέρας στους πέντε.
 
Στο Νοσοκομείο, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, τηρήθηκε το πρωτόκολλο, έγινε η απαραίτητη ιχνηλάτηση και το προσωπικό λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και δεν υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία στο παρόν στάδιο.
 
Σε ό,τι αφορά την ασθενή, που επισκέφτηκε αρχικά το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, έγινε έλεγχος–εξέταση για COVID- 19,  με το πρώτο τεστ ήταν αρνητικό, εξήγησε ο κ. Χαριλάου. Έγινε, συνέχισε, εισαγωγή της ασθενούς, αλλά επειδή η συμπτωματολογία ήταν έντονη, λήφθηκε δεύτερο δείγμα για εξέταση, με θετικό αποτέλεσμα. Η  κατάστασή της ήταν σοβαρή για αυτό τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη. Ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως έγινε συνεννόηση με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Λευκωσίας για τη μεταφορά της, αλλά η κατάσταση της επιδεινώθηκε ραγδαία και κατέληξε.
 
Σε σχέση με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο κ. Χαριλάου είπε πως έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες τηρήθηκε το πρωτόκολλο, έγινε η απαραίτητη ιχνηλάτηση και το προσωπικό λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και δεν υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία στο παρόν στάδιο. Διευκρίνισε ωστόσο πως στο ΓΝ Πάφου δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.
 
Βάσει του σχεδιασμού, ανέφερε, το ΓΝ Πάφου δεν θα νοσηλεύει περιστατικά με κορωνοϊό, σημειώνοντας πως όσα διαγνωστούν με κορωνοϊό θα μεταφέρονται στις δομές που έχουν υποδειχθεί  για νοσηλεία τέτοιου είδους περιστατικών, όπως είναι το ΓΝ Αμμοχώστου. Ακολούθως, αν και εφόσον γεμίσει το ΓΝ Αμμοχώστου, θα μεταφέρονται στο ΓΝ Λεμεσού, στον 5ο όροφο. Χαρακτήρισε επίσης την κατάσταση διαχειρίσιμη.
 
Κρίσιμες οι επόμενες 2 εβδομάδες
Ο  Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ( ΟΚΥπΥ) έστειλε επίσης το μήνυμα ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες για το σύστημα υγείας για το λόγο ότι  “τα περιστατικά που βλέπουμε σήμερα, έρχονται με μια χρονοκαθυστέρηση 10 με 14 μέρες, άρα σήμερα βλέπουμε περιστατικά της προηγούμενης εβδομάδας, και την επόμενη εβδομάδα θα δούμε περιστατικά αυτής της εβδομάδας".
 
Είναι, σημείωσε, για αυτό το λόγο που όλοι μας πρέπει να τηρούμε όλα εκείνα τα μέτρα που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί και το Υπουργείο Υγείας, ούτως ώστε, να μειωθούν τα κρούσματα στην κοινότητα με αποτέλεσμα να έχουμε και μείωση εισαγωγών στα νοσηλευτήρια και μείωση των εισαγωγών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας