Τρίτη 2 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Θα δούμε κόσμο να πηγαίνει να κουρευτεί μέσα σε σπίτια, πατάρια και υπόγεια»

Πέτρος Πετρή  12/11/2020 10:28
«Θα δούμε κόσμο να πηγαίνει να κουρευτεί μέσα σε σπίτια, πατάρια και υπόγεια»

«Θα δούμε κόσμο να πηγαίνει να κουρευτεί μέσα σε σπίτια, πατάρια και υπόγεια»

Πέτρος Πετρή  12/11/2020 10:28
Το κλείσιμο των κομμωτηρίων σε Λεμεσό και Πάφο αποφάσισε μεταξύ άλλων η Κυβέρνηση, που επέβαλε αυστηρά περιοριστικά μέτρα και τοπικά lockdown στις δυο πόλεις για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού. 
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος κομμωτών, Νάκης Παντελίδης, εξέφρασε την απογοήτευση που επικρατεί ανάμεσα στους κομμωτές, για να υπογραμμίσει ότι τα κομμωτήρια τηρούν πλήρως τα μέτρα υγιεινής. 
 
«Είμαστε απογοητευμένοι λόγω του ότι το επάγγελμα που κάνουμε δεν είναι τόσο υψηλού κινδύνου που χρειάζεται κάθε φορά να μας κλείνουν σπίτι μας. Τα κομμωτήρια όπως γνωρίζουν όλοι, είναι μια υπηρεσία η οποία ο καθένας παίρνει τα μέτρα για τον πελάτη του. Το ότι μας κλείνουν και στέλνουν τον κόσμο στα σπίτια για να εξυπηρετείται, για εμάς είναι χειρότερο», ανέφερε ο Νάκης Παντελίδης, ο οποίος όπως εξήγησε, οι αρμόδιοι, έπρεπε να δουν την κατάσταση που επικρατεί στα κομμωτήρια το τελευταίο διάστημα.
 
Μάλιστα, ο πρόεδρος κομμωτών, στάθηκε στο γεγονός πως με το κλείσιμο το κομμωτηρίων, θα υπάρξει αρκετός κόσμος που θα πηγαίνει σε σπίτια για να κουρεύεται, κάτι που ασφαλώς και είναι παράνομο. «Είναι αδικαιολόγητο να κλείνουν αυτό το επάγγελμα, γιατί δεν μπορεί να πει κάποιος ότι δεν το χρειαζόμαστε. Όπως ξαναείδαμε και στο παρελθόν που μας ξαναέκλεισαν, θα δούμε κόσμο να πηγαίνει να κουρευτεί μέσα στα σπίτια, στα πατάρια, στα υπόγεια. Το ότι κλείνουν το νόμιμο και αφήνουν το παράνομο, θεωρούν ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Θα μπαίνουν μέσα στα σπίτια να ελέγχουν τι γίνεται και ποιος κουρεύει; Δεν ξέρουμε πλέον ποιοι θα παραμείνουν νόμιμοι και ποιοι θα παρανομήσουν». 
 
Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση των ιδιοκτητών κομμωτηρίων Λεμεσού και Πάφου, ο Νάκης Παντελίδης, ανέφερε ότι «οι άνθρωποι είναι πλήρως απογοητευμένοι γιατί θα αρχίσουν να τρέχουν οι δόσεις τους και οι κοινωνικές τους ασφαλίσεις. Εγώ πιστεύω ότι με αυτό το κλείσιμο θα υπάρξει και πρόβλημα πάνω στους υπάλληλους, γιατί θα έχει κομμωτήρια που θα απολύσουν κόσμο. Σήμερα επειδή είναι Πέμπτη, απαγορεύεται να ανοίξουν τα κομμωτήρια. Εμείς σαν ομοσπονδία, όποιος μας τηλεφώνησε, δώσαμε το ‘οκ’ για να ανοίξει διότι μέχρι τις οκτώ το απόγευμα αρχίζουν τα μέτρα. Και είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτούν έστω και αυτή την τελευταία ημέρα να κάνουν αυτούς που πρέπει να κάνουν όσο φθάσουν».
 
Επιστολή στο Υπουργείο απέστειλε μάλιστα ο σύνδεσμος κομμωτών, ζητώντας παράταση στο κλείσιμο των κομμωτηρίων. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος κωμμωτών, «ζητήσαμε τουλάχιστον να δουλέψουμε μέχρι το Σάββατο, αλλά ακόμη απάντηση δεν πήραμε. Δεν είναι εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να λες του άλλου κλείσε, πήγαινε σπίτι σου. Στην Ελλάδα έγινε το ίδιο, τους έκλεισαν Παρασκευή αλλά τους άφησαν ακόμη δυο μέρες να δουλέψουν».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας