Φωνάζουν για τα μέτρα οι γονείς, έτοιμα τα σχολεία για την τηλεκπαίδευση

Σε πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να είναι όλα έτοιμα για να εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση στους μαθητές Λυκείου σε Λεμεσό και Πάφο, από την ερχόμενη Δευτέρα, όπως προνοούν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για αναχαίτιση του κορωνοϊού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλείνουν τα Λύκεια σε Λεμεσό και Πάφο-Η πρώτη αντίδραση των καθηγητών
 
Από το χθες, το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να μπορούν τα σχολεία να ανταπεξέλθουν στο βάρος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου να αναφέρει στον REPORTER πως οι συνεννοήσεις συνεχίζονται και σήμερα. Υπέδειξε, δε, πως έχουν γίνει και επικοινωνίες με τα σχολεία.
 
«Το τμήμα πληροφορικής του Υπουργείου Παιδείας θα επικοινωνήσει με τα σχολεία και τις επόμενες ημέρες ό,τι πρόβλημα εντοπιστεί, θα παραπέμπεται στο Υπουργείο, ώστε να βρεθεί λύση».
 
Ο κ. Προδρόμου ξεκαθάρισε πως τα σχολεία έχουν ήδη λάβει τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να μπορούν να παρέχουν βοήθεια στους μαθητές που το έχουν ανάγκη. Όπως σημείωσε, τα σχολεία έχουν λάβει και οδηγίες για το πρόγραμμα που πρέπει να εφαρμόσουν, ώστε να είναι λειτουργικό το νέο μέτρο και από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν κανονικά.
 
Φωνάζουν οι γονείς, ζητά στήριξη προς όσους χρειάζονται η ΠΣΕΜ
Εξάλλου, οι γονείς παρουσιάζονται έντονα ενοχλημένοι με την απόφαση να σταματήσει η φοίτηση των μαθητών Λυκείου με φυσική παρουσία στις δύο επαρχίες, με τον πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπο Διονυσίου, να τονίζει στον REPORTER πως δημιουργείται ανισότητα μεταξύ των μαθητών της Γ’ Λυκείου, αφού στις υπόλοιπες τρεις επαρχίες θα συνεχίσουν τα μαθήματα στα σχολεία.
 
«Θεωρούσαμε πως οι τελειόφοιτοι θα πήγαιναν στα σχολεία κανονικά, τόσο στη γενική εκπαίδευση, όσο και στην Τεχνική. Δεν έχουμε καταλάβει γιατί πρέπει να κλείσουν τα Λύκεια και όχι τα Γυμνάσια. Ποια είναι η διαφορά; Ο ιός κάνει διακρίσεις; Στα Γυμνάσια δεν υπάρχουν επιμολύνσεις;», επεσήμανε, προσθέτοντας πως ως οργανωμένοι γονείς πιστεύουν πως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να στηρίξει τους τελειόφοιτους μαθητές.
 
«Το είδαμε αυτό τον περασμένο Μάιο και θα το δούμε και τώρα. Θα δημιουργηθούν κενά, ελλείψεις και αναγκαστικά οι γονείς θα καταφύγουν στα φροντιστήρια για να καλύψουν αυτά τα κενά που δημιουργούν τα μέτρα».
 
Από πλευράς τους, οι μαθητές τονίζουν πως, αν και δεν είναι υπέρ της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, από τη στιγμή που κρίθηκε αναγκαίο, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να το στηρίξουν. Ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Δημήτρης Παλατός ξεκαθάρισε πως αυτό που ζητούν οι ίδιοι είναι διασφαλιστεί πως όλοι οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση και θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους και δεν θα αδικηθεί κανένας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις