«Δεν κλείνουν σχολεία, αλλά διακόπτεται η φοίτηση με φυσική παρουσία»

Συνεχίζονται σε υψηλούς τόνους οι αντιδράσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την ώρα που το Υπουργικό Συμβούλιο θα κληθεί απόψε να αποφασίσει εάν τελικά ανάμεσα στα μέτρα που θα «κλειδώσουν» τη Λεμεσό και την Πάφο, θα περιλαμβάνεται και το κλείσιμο γυμνασίων και Λυκείων, πλην της τρίτης Λυκείου όπου το μάθημα θα γίνεται με φυσική παρουσία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητούν μέτρα για τα σχολεία που παρουσιάζουν αυξημένα κρούσματα οι γονείς

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρόδρομος Προδρόμου, ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε πως θα κλείσουν σχολεία. Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον στο πλάνο είναι να κλείσουν σχολεία, διευκρίνισε πως «δεν προβλέπεται να κλείσουν σχολεία, απλά διακόπτουν τη φοίτηση με φυσική παρουσία και συνεχίζει μέσω τηλεκπαίδευσης». Αυτό όπως ανέφερε, γίνεται ήδη σε ολόκληρες τάξεις όπου μαθητές χρειάστηκε να παραμείνουν υπό περιορισμό, λόγω κρουσμάτων. 

Όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει στην περίπτωση που θα κλείσουν τελικά σχολεία ανέφερε πως, «η φοίτηση θα γίνει όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο. Δεν πρόκειται για κλείσιμο. Δεν το συζητάμε αυτό. Η Κυβέρνηση έχει διαθέσει πάρα πολλά κονδύλια για αγορά εξοπλισμού. Αυτή τη στιγμή έχουν παραγγελθεί δύο χιλιάδες μίνι PC και σχεδόν δύο χιλιάδες ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές», ανέφερε ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Όπως υπέδειξε ο υπουργός Παιδείας, υπάρχει συνεργασία με την ΑΗΚ και έχουν αναβαθμιστεί στη Μέση εκπαίδευση περισσότερα από 100 σχολεία παγκύπρια, πλην 7-8 σχολεία τα οποία εξετάζονται από τους ειδικούς για να βρεθούν λύσεις. «Στα Λύκεια έχουμε πλήρη κάλυψη παγκυπρίως. Δεν είναι θέμα τι νομίζει ο άλφα και ο βήτα, εμείς γνωρίζουμε πως μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία μας.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου, απάντησε και στις καταγγελίες πως δεν έχει σταλεί η έκθεση αντικτύπου στην Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων, λέγοντας πως έχει σταλεί εδώ και μερικές μέρες. Υπενθύμισε δε πως έχει αλλάξει η νομοθεσία καθιστώντας την εξ αποστάσεως εκπαίδευση κανονική φοίτηση, υποδεικνύοντας πως «πλέον είναι ο νόμος. Είναι σεβαστό να έχει κάποιος αντίρρηση, αλλά κάποτε θα πρέπει να ξεκινάμε από το ότι θα εφαρμόζεται η νομοθεσία και μετά να συζητήσουμε» .

Σημείωσε ακόμα πως το Υπουργείο Παιδείας, βρίσκεται σε επαφή με άλλες χώρες που γίνεται εξ αποστάσεως εκπαίδευση και «δεν υπάρχει πουθενά θέμα προσωπικών δεδομένων. Η μόνη περίπτωση ήταν μια πολιτική κινητοποίηση που έγινε στην Ελλάδα. Εκεί τοποθετήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο αρμόδιος Επίτροπος ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως το κράτος και τα σχολεία θα πρέπει να ανταποκριθούν».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Στήριξη στον ΚΟΑΠ δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ στον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών
Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)
Για τα μέτρα της Κύπρου για μείωση θαλάσσιας ρύπανσης μίλησε η Υπ. Περιβάλλοντος στο OOC-9