Κυριακή 28 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έχασε τη μάχη κι άλλος ασθενής με κορωνοϊό-Τέσσερις θάνατοι σε ένα 24ωρο

  11/11/2020 07:57
Έχασε τη μάχη κι άλλος ασθενής με κορωνοϊό-Τέσσερις θάνατοι σε ένα 24ωρο

Έχασε τη μάχη κι άλλος ασθενής με κορωνοϊό-Τέσσερις θάνατοι σε ένα 24ωρο

  11/11/2020 07:57
Άλλος ένας θάνατος ασθενούς καταγράφηκε χθες βράδυ στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους τέσσερις σε μια μέρα και στους 39 συνολικά από την έναρξη της πανδημίας.
 
Σύμφωνα με την Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Αμμοχώστου και Λάρνακας Αμαλία Χατζηγιάννη, πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 92 ετών, η οποία είχε υποκείμενα νοσήματα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς, από άλλο νοσοκομείο.
 
Όπως ανέφερε, η γυναίκα δεν προέρχεται από οίκο ευγηρίας, αλλά μολύνθηκε ενόσω νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.
 
Την ίδια ώρα, στο Νοσοκομείο Αναφοράς, νοσηλεύονται σήμερα 54 ασθενείς, εκ των οποίων οι πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Σημειώνεται ότι οι πλείστοι είναι από 45 μέχρι 80 χρόνων και ο μέσος όρος ηλικίας τους, είναι τα 55 έτη. Στο νοσοκομείο εξακολουθεί να νοσηλεύεται νεαρός ηλικίας 15 ετών χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα. Ο 15χρονος παρουσίασε μέτρια συμπτώματα, ενώ η κατάσταση της υγείας του έχει σταθεροποιηθεί.
 
Σημειώνεται ότι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται συνολικά εφτά ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας εκτός αναπνευστήρα. Άλλα δέκα άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 64 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες, είχαν χάσει τη ζωή τους, μια 86χρονη, με υποκείμενα νοσήματα, η οποία είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφοράς από το Σωκράτειο Μέλαθρον Ευγηρίας. Η τελική αιτία θανάτου αποδίδεται στη νόσο COVID-19.
Μια 80χρονη, επίσης με υποκείμενα νοσήματα και με τελική αιτία θανάτου τη νόσο COVID-19, όπως και ένας άνδρας 62 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος είχε τελική αιτία θανάτου την πνευμονική εμβολή.

 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας