Έχασε τη μάχη κι άλλος ασθενής με κορωνοϊό-Τέσσερις θάνατοι σε ένα 24ωρο

Άλλος ένας θάνατος ασθενούς καταγράφηκε χθες βράδυ στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους τέσσερις σε μια μέρα και στους 39 συνολικά από την έναρξη της πανδημίας.
 
Σύμφωνα με την Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Αμμοχώστου και Λάρνακας Αμαλία Χατζηγιάννη, πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 92 ετών, η οποία είχε υποκείμενα νοσήματα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς, από άλλο νοσοκομείο.
 
Όπως ανέφερε, η γυναίκα δεν προέρχεται από οίκο ευγηρίας, αλλά μολύνθηκε ενόσω νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.
 
Την ίδια ώρα, στο Νοσοκομείο Αναφοράς, νοσηλεύονται σήμερα 54 ασθενείς, εκ των οποίων οι πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Σημειώνεται ότι οι πλείστοι είναι από 45 μέχρι 80 χρόνων και ο μέσος όρος ηλικίας τους, είναι τα 55 έτη. Στο νοσοκομείο εξακολουθεί να νοσηλεύεται νεαρός ηλικίας 15 ετών χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα. Ο 15χρονος παρουσίασε μέτρια συμπτώματα, ενώ η κατάσταση της υγείας του έχει σταθεροποιηθεί.
 
Σημειώνεται ότι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται συνολικά εφτά ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας εκτός αναπνευστήρα. Άλλα δέκα άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 64 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες, είχαν χάσει τη ζωή τους, μια 86χρονη, με υποκείμενα νοσήματα, η οποία είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφοράς από το Σωκράτειο Μέλαθρον Ευγηρίας. Η τελική αιτία θανάτου αποδίδεται στη νόσο COVID-19.
Μια 80χρονη, επίσης με υποκείμενα νοσήματα και με τελική αιτία θανάτου τη νόσο COVID-19, όπως και ένας άνδρας 62 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος είχε τελική αιτία θανάτου την πνευμονική εμβολή.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών