Ζητούν μέτρα για τα σχολεία που παρουσιάζουν αυξημένα κρούσματα οι γονείς

Αναβρασμός επικρατεί στον τομέα της παιδείας, με γονείς και καθηγητές να μετρούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται καθημερινά εντός των σχολείων, με το στόχο τους να παραμένει κοινός. Τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά και οι μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους με φυσική παρουσία. Από πλευράς τους, οι καθηγητές έχουν ξεκινήσει μία έρευνα, ώστε να καταγράψουν την κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στα σχολεία, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να αναφέρουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως και στην υπόλοιπη κοινωνία, παρατηρείται σε Λεμεσό και Πάφο.
 
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ένας αναβρασμός όσον αφορά στα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε διάφορα σχολεία, με την προσοχή να έχει στραφεί στην Εμπορική Σχολή Μιτσή, στη Λεμύθου, όπου οι γονείς και οι μαθητές αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο για δέκα ημέρες, μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Μάλιστα, κάλεσαν το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει μέτρα, αφού πλέον από τους 170 μαθητές έχουν εντοπιστεί θετικοί στον ιό περίπου 20. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί μαθητές να δηλωθούν στενές επαφές οι περισσότεροι μαθητές της σχολικής μονάδας και το 70% να παραμένει στο σπίτι, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το σχολείο στο σπίτι έμεινε και όλη η διευθυντική ομάδα του σχολείου.
 
Ο υπουργός Παιδείας αντέδρασε στην κίνηση αυτή των γονιών και μαθητών και με ανακοίνωσή του επί του θέματος, ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά πως το μόνο αρμόδιο σώμα να κλείσει σχολεία είναι το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ενώ όσοι μαθητές δεν προσήλθαν στο σχολείο αυτοβούλως, τότε έλαβαν αδικαιολόγητη απουσία.
 
Η κίνηση του Συνδέσμου Γονέων της Εμπορικής Σχολής βρήκε αντίθετους και τους οργανωμένους γονείς, αλλά και τους καθηγητές, οι οποίοι αμφότεροι υποστήριξαν πως σέβονται την ανησυχία που επικρατεί, ωστόσο δεν πρέπει να προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις, αφού προκαλούν αναστάτωση και μόνο οι αρμόδιοι μπορούν να λάβουν σχετικές αποφάσεις.
 
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου υπέδειξε πως σε περιπτώσεις όπως αυτή της Εμπορικής Σχολής στη Λεμύθου, το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να λάβει απόφαση και να κλείσει το σχολείο.
 
«Εμείς πληροφορούμαστε ότι στο σχολεία είχαν πάει μόνο 30 μαθητές, επειδή οι υπόλοιποι ήταν κρούσματα ή επαφές κρουσμάτων. Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να κλείσει για λίγες μέρες προληπτικά το σχολείο και να εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση για όλους τους μαθητές».
 
Παρ’ όλα αυτά, οι οργανωμένοι γονείς συνεχίζουν να φωνάζουν για μαθητές δύο ταχυτήτων, αφού οι μαθητές που αναγκαστικά μένουν στο σπίτι, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα που κάνουν οι υπόλοιποι στις τάξεις.
 
«Όταν ένας μαθητής μένει στο σπίτι, λαμβάνει ασύγχρονη εκπαίδευση. Μπαίνει στο Teams με τους κωδικούς του και βρίσκει υλικό που έχει αναρτήσει ο εκπαιδευτικός. Πώς μπορεί όμως να λύσει απορίες μόνο με φυλλάδια που βρίσκει εκεί; Πώς μπορεί να λύσει απορίες στα μαθηματικά και στη φυσική; Θέλουν να σπρώξουν τα παιδιά στα ιδιωτικά φροντιστήρια για να λάβουν τις απαντήσεις;».
 
Διαφωνούν με το σενάριο της εκ περιτροπής οι γονείς, συμφωνούν οι καθηγητές
Όσον αφορά στα διάφορα σενάρια που ακούγονται για τη λειτουργία των σχολείων, τόσο οι γονείς όσο και οι καθηγητές θεωρούν ότι είναι ανέφικτο να εφαρμοστεί η καθολική εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αφού όπως τόνισαν δεν υπάρχει ο ανάλογος τεχνολογικός εξοπλισμός στα σχολεία, που να στηρίξει αυτό το εγχείρημα.
 
Οι δύο πλευρές, όμως, φαίνεται να έχουν αντίθετη άποψη, όσον αφορά στο σενάριο της εκ περιτροπής φοίτησης που είχε τηρηθεί τον περασμένο Μάρτιο. Οι μεν γονείς διαφωνούν, καθώς δεν υπάρχει μία ξεκάθαρη ύλη για τα εξεταζόμενα μαθήματα, οι δε καθηγητές θεωρούν πως αν τα πράγματα φτάσουν σε αυτό το σημείο είναι μία καλή λύση.
 
«Η εκ περιτροπής φοίτηση είναι μία λύση, που υπό τις περιστάσεις. Στην περίπτωση που πρέπει να κλείσουν τα σχολεία, αυτή είναι μία καλή λύση. Εμείς λέμε πως όσο μπορούμε να τα αφήσουμε ανοιχτά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή