Έτοιμο το σύστημα των SMS σε περίπτωση lockdown-«Σε μερικές ώρες μπορεί να επαναφερθεί»

Κρίσιμες και καθοριστικές είναι οι επόμενες ώρες μετά τη νέα επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει το νησί μας και το νέο κύμα έξαρσης κρουσμάτων που κτύπησαν κόκκινο. Μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας, η προσοχή στρέφεται στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλα ρευστά πριν κλειδώσουν και ανακοινωθούν τα μέτρα-Πού γέρνει η πλάστιγγα
 
Αναντίρρητα, τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα ληφθούν αναμένεται να είναι αρκετά πιο αυστηρά από αυτά που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, αφού οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από τα τοπικά lockdown ή ακόμη και καθολικά. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι στην οδυνηρή απόφαση για lockdown, έχουν προχωρήσει αρκετές χώρες της Ευρώπης, με το πιο τρανό παράδειγμα αυτό της Ελλάδας, αφού η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ελέγχου. 
 
Την ίδια ώρα ανάμεσα στα περιοριστικά μέτρα που θα βρίσκονται στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι και το γνωστό σε όλους μας μέτρο των sms. Ένα μέτρο, το οποίο έφερε αρκετές αντιδράσεις στα αρχικά του στάδια αλλά με την πάροδο του χρόνου, είχε αποτελέσει συνήθεια η αποστολή μηνύματος για κάθε μας μετακίνηση. 
 
Πάντως, όπως ξεκαθαρίστηκε εκ μέρους του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Κόκκινου, σε δηλώσεις που παραχώρησε στον REPORTER, το σύστημα των sms είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει ξανά μέσα σε μόνο λίγες ώρες. 
 
«Αυτό που μπορώ να πω στην παρούσα φάση, είναι ότι αν ληφθεί η απόφαση για lockdown είτε στη μορφή την προηγούμενη, είτε σε μια διαφοροποιημένη μορφή, το σύστημα των sms είναι ελεγμένο και έτοιμο, και με μερικές ώρες εργασίας μπορούμε να το επαναφέρουμε κανονικά», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Κυριάκου Κόκκινου. 
 
Κληθείς να σχολιάσει τον τρόπο αποστολής μηνυμάτων και εάν θα είναι πανομοιότυπος με αυτόν της προηγούμενης φάσης του lockdown, σε περίπτωση πάντα νέου lockdown, ο Υφυπουργός Έρευνας, είπε ότι «η εισήγησή μου ήταν και είναι, να παραμείνει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο η διαδικασία, για να μην αναγκάσουμε τον πολίτη να εξοικειωθεί με μια άλλη δομή και κατηγοριοποίηση μηνυμάτων».
 
Αυτό που απομένει ωστόσο, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Κόκκινος, «είναι να αποφασιστεί η παράμετρος με το πόσα μηνύματα θα δικαιούται να αποστέλλει καθημερινώς ο κάθε πολίτης. Στην προηγούμενη φάση ήταν μια φορά την ημέρα αρχικά και μετά πήγαμε στις τρεις φορές».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα σύσκεψη στο Προεδρικό για λήψη αποφάσεων-Βλέπει υπουργούς ο Αναστασιάδης

Δειτε Επισης

Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο
Παίρνει θέση το Τμήμα Δασών-«Συντήρηση μόνο οδικού δικτύου στον Ακάμα»
Δωρεάν είσοδο σε μνημεία για την Πέμπτη εξήγγειλε το Τμήμα Αρχαιοτήτων
Για ενίσχυση διμερούς συνεργασίας συζήτησαν οι υπουργοί Γεωργίας Κύπρου και Ελλάδας