Πέμπτη 23 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Νέα σύσκεψη στο Προεδρικό για λήψη αποφάσεων-Βλέπει υπουργούς ο Αναστασιάδης

  10/11/2020 08:10
Νέα σύσκεψη στο Προεδρικό για λήψη αποφάσεων-Βλέπει υπουργούς ο Αναστασιάδης

Νέα σύσκεψη στο Προεδρικό για λήψη αποφάσεων-Βλέπει υπουργούς ο Αναστασιάδης

  10/11/2020 08:10
Νέα σύσκεψη στο Προεδρικό πραγματοποιεί σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης και οι αρμόδιοι υπουργοί, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλες οι προτάσεις και οι εισηγήσεις της επιδημιολογικής ομάδας, ώστε να ληφθούν αποφάσεις, οι οποίες θα τεθούν αύριο ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.
 

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην κρατική τηλεόραση, Κυριάκος Κούσσιος, στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι υπουργοί Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών, καθώς και άλλοι δύο υπουργοί, όπου θα συζητηθούν όλα τα δεδομένα και θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα της Κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να μπει φρένο στην ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, καθώς κινδυνεύει το σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Κούσσιο, η Κυβέρνηση δεν έχει κλειδώσει σε οποιεσδήποτε αποφάσεις, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει σήμερα, με σκοπό να περάσουν αύριο από το Υπουργικό Συμβούλιο και ακολούθως ο Νίκος Αναστασιάδης να ανακοινώσει τα μέτρα με διάγγελμα.

 Ερωτηθείς ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εάν στο τραπέζι είναι και το καθολικό lockdown, επανέλαβε πως ακόμη δεν κλείδωσαν οι αποφάσεις και «κατά τη σημερινή σύσκεψη θα αξιολογηθούν όσα έχουν συμβουλεύσει την Κυβέρνηση οι ειδικοί».

Η Κυβέρνηση κλείνει προς τη λήψη αυστηρότερων μέτρων σε Λεμεσό και Πάφο, όπου καταγράφονται και οι μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης του ιού και τα κρούσματα έχουν χτυπήσει κόκκινο, ενώ φαίνεται πως θα κλείσουν όλοι οι χώροι εστίασης.  

Σε σχέση με το σενάριο καθολικού lockdown, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως «είναι πρόωρο να αναφερθεί κάτι τέτοιο», ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως θεωρείται πιο απομακρυσμένο, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας