Δευτέρα 1 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Φόβος για νέα αύξηση στις νοσηλείες-Ετοιμάζουν όροφο στο Νοσοκομείο Λεμεσού

  09/11/2020 12:48
Φόβος για νέα αύξηση στις νοσηλείες-Ετοιμάζουν όροφο στο Νοσοκομείο Λεμεσού

Φόβος για νέα αύξηση στις νοσηλείες-Ετοιμάζουν όροφο στο Νοσοκομείο Λεμεσού

  09/11/2020 12:48
Η ραγδαία αύξηση στους νοσηλευόμενους ασθενείς με covid-19, που είναι αυτή τη στιγμή 79, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία με τον ΟΚΥπΥ, που έδωσε εντολές για ετοιμασία του πέμπτου ορόφου του Νοσοκομείου Λεμεσού, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για ασθενείς που προσβλήθηκαν.
 

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκτάκτως τηλεδιάσκεψη με τη Διεύθυνση του Νοσοκομείου Λεμεσού, καθώς και με γιατρούς του Νοσοκομείου Αναφοράς.

«Συζητήσαμε πώς θα επεκτείνουμε τις υπηρεσίας μας και στον πέμπτο όροφο του Νοσοκομείου Λεμεσού. Έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία για να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση που γεμίσει το Νοσοκομείο Αναφοράς και καλυφθούν και οι κλίνες που προβλέπονται στο Νοσοκομείο Λευκωσίας».

Σύμφωνα με το σχέδιο του ΟΚΥπΥ, εάν γεμίσει και ο πέμπτος όροφος του Νοσοκομείου Λεμεσού, που έχει 60 κλίνες, τότε θα χρησιμοποιηθεί κι άλλος θάλαμος στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, που γειτνιάζει με αυτόν που χρησιμοποιείται ήδη για τους ασθενείς με κορωνοϊό.  

«Ο υπολογισμός μας είναι για διάθεση 200 κλινών στα τρία νοσοκομεία για νοσηλεία των ασθενών με covid-19, πέραν αυτών που διατίθενται στην εντατική», σημείωσε ο κ. Χαριλάου.

Ο ΟΚΥπΥ, έχει ήδη ζητήσει και τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα και αναμένεται να γίνει επιστράτευση γιατρών και νοσηλευτών.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Τα πράγματα στράβωσαν πάλι… Πάμε ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω»
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας