Δεν θα νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό στην Πάφο-Διαχειρίζεται μόνο ύποπτα περιστατικά

Μόνο ύποπτα περιστατικά διαχειρίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπο Χαριλάου.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο οποίος υπάρχει, η Πάφος δεν θα νοσηλεύει ασθενείς με κορωνοϊό, αλλά θα διαχειρίζεται μόνο ύποπτα περιστατικά.
 
Ενδεικτικά, ανέφερε πως ύποπτα περιστατικά, είναι αυτά, τα οποία έχουν συμπτωματολογία που παραπέμπει σε κορωνοϊό και θα νοσηλεύονται σε ειδικό χώρο μέχρις ότου βγει το αποτέλεσμα της εξέτασης τους.
 
Αν είναι θετικό το αποτέλεσμα, συνέχισε, ο κ. Χαριλάου, θα μεταφέρονται στους χώρους που έχουν υποδειχθεί για νοσηλεία θετικών στον Covid-19, και αν είναι αρνητικό και χρήζει νοσηλείας θα μεταφέρεται ο ασθενής στους άλλους θαλάμους.
 
Επιπρόσθετα, στο ΓΝ Πάφου θα λειτουργήσει ιατρείο περιστατικών σε χώρο έξω από το Νοσοκομείο, που θα στελεχώνεται με έναν ιατρό και νοσηλευτή για δύο βάρδιες από 09:00 το πρωί μέχρι 21:00 το βράδυ .
 
Είναι, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ)  για "περιστατικά τα οποία είναι θετικά και είναι σε υποχρεωτική απομόνωση στο σπίτι τους γιατί δεν χρήζουν νοσηλείας".
 
Εκεί και όπου τούτα περιστατικά, σημείωσε, νιώσουν οτιδήποτε, δηλαδή αναπτύξουν οποιαδήποτε συμπτώματα ή δεν νιώθουν καλά, θα απευθύνονται στο 1420 και στον προσωπικό τους ιατρό προκειμένου να διευθετείται η μεταφορά τους με ασθενοφόρο σε αυτό το ιατρείο και να εξετάζονται επί τόπου.
 
Επίσης, εάν κριθεί ότι χρήζουν περαιτέρω εξετάσεων, θα τις κάνουν και εάν αποφασιστεί από τον θεράποντα ιατρό ότι πρέπει να νοσηλευτούν  θα οδηγούνται στους χώρους που είναι για νοσηλεία covid- 19, σε διαφορετική περίπτωση θα πηγαίνουν πίσω στην υποχρεωτική απομόνωση, που είναι στο σπίτι τους.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Χαριλάου, αυτός είναι ο ρόλος του ΓΝ Πάφου αυτή τη στιγμή.
 
Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα υποβάθμισης του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου, ο κ. Χαραλάου ανέφερε πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αντιθέτως πρόσθεσε το ΓΝ Πάφου θα προσφέρει οποιεσδήποτε υπηρεσίες σε άλλες παθήσεις εκτός του covid- 19.
 
Επεσήμανε επίσης, πως στο Νοσοκομείο Πάφου δεν σημειώθηκαν κρούσματα αλλά λειτουργεί μια χαρά, έχει αρκετή δραστηριότητα και αυτό οφείλεται και στους ιατρούς και στους νοσηλευτές που εργάζονται εκεί μέσα στα πλαίσια του ΓεΣΥ, σημειώνοντας πως  γίνεται σωστή διαχείριση και δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα.
 
Απλώς  σημείωσε, δεν μπορούν όλα τα Νοσοκομεία να διαχειρίζονται covid- 19, τονίζοντας πως έχουν οριστεί τα Νοσοκομεία που θα διαχειρίζονται περιστατικά.
 
Θα είναι, είπε,  η Αμμόχωστος η Λεμεσός με ένα όροφο και η Λευκωσία μερικώς. Τα υπόλοιπα Νοσοκομεία η Λάρνακα και η Πάφος, έχουν αφεθεί να εξυπηρετήσουν και τις υπόλοιπες ανάγκες των πολιτών, συμπλήρωσε ο κ. Χαριλάου.
 
Έστειλε επίσης το  μήνυμα  ότι σύμφωνα με την επιδημιολογική εικόνα την οποία έχει η χώρα μας, τις αυξημένες εισαγωγές στα Νοσοκομεία και τις αυξημένες εισαγωγές στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όλοι μας πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και όλοι πρέπει να λαμβάνουμε όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία μας συστήνουν οι ειδικοί, κατέληξε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ