Παρασκευή 16 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αμείλικτα ερωτήματα για τον οίκο ευγηρίας-Μετρούν δύο νεκρούς και 37 κρούσματα

  02/11/2020 20:12
Αμείλικτα  ερωτήματα για τον οίκο ευγηρίας-Μετρούν δύο νεκρούς και 37 κρούσματα

Αμείλικτα ερωτήματα για τον οίκο ευγηρίας-Μετρούν δύο νεκρούς και 37 κρούσματα

  02/11/2020 20:12
Τα ερωτήματα είναι πολλά και αμείλικτα σε ότι αφορά στο τι πήγε λάθος στον οίκο ευγηρίας στη Λεμεσό, που μετρά 37 κρούσματα και δύο θανάτους ηλικιωμένων 91 χρόνων, της μίας από και του ενός, από τη νόσο covid-19. Οι τρόφιμοι στο ίδρυμα είναι 100 και διερευνάται πως έγινε τόσο μεγάλη διασπορά και από πού ξεκίνησε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένας νεκρός και 197 κρούσματα ο σημερινός απολογισμός-Στο κόκκινο η Λεμεσός

Οι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένεται να ξεκινήσουν έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσον τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα, ενώ έρευνα θα ξεκινήσει και η Αστυνομία, έπειτα από καταγγελία των συγγενών της 91χρονης.
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας πέραν των δύο ηλικιωμένων που απεβίωσαν, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν εσπευσμένα χθες βράδυ άλλοι δύο ηλικιωμένοι, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζαν.
 
Τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας, επιβεβαίωσαν τους πιο μεγάλους φόβους και μεγάλωσαν την ανησυχία για την πορεία του ιού, που άρχισε να κτυπά πλέον ευπαθείς ομάδες.
 
Ειδικό σχέδιο του ΟΚΥπΥ
Ο ΟΚΥπΥ εν τω μεταξύ μέσω ανακοίνωσης ενημέρωσε ότι έθεσε σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο δράσης διαχείρισης των περιστατικών στον οίκο ευγηρίας.
 
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, «πέραν από τη δειγματοληψια και την εξέταση στο μικροβιολογικο εργαστήριο του Γ. Ν. Λεμεσού, απέστειλε 2 Ιατρούς Πνευμονολόγους και 2 νοσηλευτές για κλινική εξέταση των ενοίκων, καθώς επίσης και για διαχωρισμό των θετικών περιστατικών από τους υπόλοιπους .
 
Καθορίστηκε δηλαδή εντός του οίκου ευγηρίας ζώνη covid και ζώνη άλλων περιστατικών, προκειμένου να σταματήσει η διασπορά. «Ο ΟΚΥπΥ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Παθολογική Εταιρεία Κύπρου θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η κλινική κατάσταση των ηλικιωμένων παρακολουθείται και εάν παραστεί ανάγκη θα μεταφερθούν και άλλοι στο νοσοκομείο. 
 
Προ ημερών πάντως το Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε τέσσερα κρούσματα στο εν λόγω γηροκομείο ανάμεσα στους εργαζόμενους. Ωστόσο η επίσημη πληροφόρηση από τη Διεύθυνση του Ιδρύματος, που απέστειλε μάλιστα σχετικό μήνυμα στους οικείους των τροφίμων, έκανε λόγο για ένα. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας