Πέμπτη 26 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ένας θάνατος και άλλα 149 κρούσματα-Πέντε διασωληνωμένοι ασθενείς

  31/10/2020 19:04
Ένας θάνατος και άλλα 149 κρούσματα-Πέντε διασωληνωμένοι ασθενείς

Ένας θάνατος και άλλα 149 κρούσματα-Πέντε διασωληνωμένοι ασθενείς

  31/10/2020 19:04

Άλλος ένας θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε σήμερα στη χώρα μας. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 91 ετών, με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Η τελική αιτία θανάτου είναι η νόσος COVID-19.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 33, και οι θάνατοι με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχονται στους 26, 17 άντρες και 9 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη.

Το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε επίσης ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 4,783 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 149 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Αναλυτικά, τα σημερινά κρούσματα προέκυψαν ως ακολούθως:

-Από 838 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 9 κρούσματα.

-Από 1,974 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 84 κρούσματα.

-Από 32 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 8 κρούσματα.

-Από 895 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 10 κρούσματα.

-Από 172 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

-Από 261 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.

-Από 66 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Στο κόκκινο Πόλης Χρυσοχούς και Κυπερούντα

Επίσης, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, από 295 δείγματα από κατοίκους της Πόλης Χρυσοχούς, των οποίων η εργαστηριακή εξέταση ολοκληρώθηκε, προέκυψαν 13 κρούσματα, δηλαδή 1 στα 23 άτομα είναι θετικό στον ιό. Από 250 δείγματα από κατοίκους της Κυπερούντας (περιλαμβανομένων και στενών επαφών των ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών) εντοπίστηκαν 19 κρούσματα, δηλαδή ένας στους 13 που υποβλήθηκαν στην εξέταση είναι θετικοί στον ιό. Από τα δεδομένα προκύπτει ότι υπάρχει μετάδοση στις 2 κοινότητες.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 4,366.

Ανησυχία για τους ασθενείς στις ΜΕΘ

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 24 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα τρία στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Ανησυχία προκαλεί, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο νέος θάνατος ασθενούς που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αναφοράς, καθώς και το γεγονός ότι και πέμπτο άτομο νοσηλεύεται πλέον διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το τρίτο γι' αυτή τη βδομάδα που εισάγεται στη ΜΕΘ. Επίσης, άλλα οκτώ άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας