Δευτέρα 30 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Απαντά στις καταγγελίες για την αγορά rapid tests η Διεύθυνση Αγορών και Προμηθειών

  30/10/2020 15:58
Απαντά στις καταγγελίες για την αγορά rapid tests η Διεύθυνση Αγορών και Προμηθειών

Απαντά στις καταγγελίες για την αγορά rapid tests η Διεύθυνση Αγορών και Προμηθειών

  30/10/2020 15:58
Στις διαδικασίες που ακολούθησε αναφέρεται μέσω ανακοίνωσης η Διεύθυνση Αγορών και Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας, έπειτα από καταγγελίες στην Επιτροπή Υγείας στη Βουλή για την αγορά των rapid tests.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το Υπουργείο Υγείας στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλει για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες έχει προχωρήσει στην προμήθεια 200,000 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19. Η Διεύθυνση Αγορών και Προμηθειών ως Αναθέτουσα Αρχή έκανε χρήση των διαδικασιών απευθείας ανάθεσης σύμβασης, λόγω του κατεπείγοντος  σύμφωνα με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας Περί Δημοσίων Συμβάσεων (Ν73(Ι)/2020 & Κ.Δ.Π.201/2007)».

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση διασφαλίζει την ίση μεταχείριση των Οικονομικών Φορέων, τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον.

Η διαδικασία είχε ως ακολούθως:

1.            Προκαταρτική Διαβούλευση με την αγορά μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος σύναψης δημοσίων συμβάσεων e-procurement, στη βάση τεχνικών προδιαγραφών που τέθηκαν και στη δυνατότητα για άμεση παράδοση των τεστ. Η διαδικασία προκαταρτικής διαβούλευσης έγινε δύο φορές, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή 19 οικονομικών φορέων.

2.            Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο των προκαταρτικών διαβουλεύσεων αξιολογήθηκαν από επιτροπή και πέντε εξ αυτών κρίθηκαν αποδεκτές.

3.            Οι πέντε οικονομικοί φορείς που κρίθηκαν αποδεκτοί καλέστηκαν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος σύναψης δημοσίων συμβάσεων e-procurement να υποβάλουν οικονομική πρόσφορά μέσω διαδικασίας διαπραγμάτευσης.

4.            Η ανάθεση της σύμβασης έγινε στον Οικονομικό Φορέα με την πιο χαμηλή οικονομική προσφορά.  

Όπως σημειώνεται, λόγω της ανάγκης του Υπουργείου Υγείας για άμεση προμήθεια των τεστ και διάθεση τους στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας και άλλα οργανωμένα σύνολα (π.χ. Εθνική Φρουρά, Σχολεία κλπ) απαραίτητη προϋπόθεση τέθηκε η άμεση παράδοση εντός 10 ημερών ποσότητας 50.000 τεστ.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας