Εκκενώθηκε το παθολογικό του Νοσοκομείου Αναφοράς για νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό

Εκκενώθηκε Παθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για νοσηλεία ασθενών θετικών στο κορωνοϊό.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η Διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με Covid-19, έλαβε οδηγίες για εκκένωση του Παθολογικού Τμήματος από ασθενείς, προκειμένου να φιλοξενήσει ασθενείς με κορωνοϊό μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο.
 
Το Παθολογικό Τμήμα φιλοξενούσε μέχρι χθες, περίπου 22 ασθενείς με παθολογικά, καρδιολογικά ή άλλα προβλήματα υγείας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν ήδη σε άλλα τμήματα και θαλάμους του Νοσοκομείου, σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια ακόμα και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
 
Μέχρι στιγμής, μετά την έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κύπρο, οι ασθενείς νοσηλεύονταν στο Παιδιατρικό Τμήμα και την Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αμμοχώστου.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες και της ανάγκης για νοσηλεία περισσοτέρων ασθενών που εντοπίζονται θετικοί στον Covid-19, κρίθηκε απαραίτητο να εκκενωθεί και το Παθολογικό Τμήμα.  
Σημειώνεται ότι κατά τη μεταφορά των ασθενών με κορωνοϊό στις κλινικές του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, όπου θα νοσηλεύονται, τίθεται σε εφαρμογή συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο, σύμφωνα με το οποίο εκκενώνονται οι διάδρομοι και γίνεται απολύμανση σε όλους τους χώρους μετά την διέλευση των αρρώστων.
 
Εν τω μεταξύ σε περίπτωση που συνεχίσει η αυξητική τάση κρουσμάτων και εάν υπάρξει ανάγκη για νοσηλεία περισσοτέρων ασθενών, τότε θα εκκενωθούν και άλλα Τμήμα και Κλινικές του Νοσοκομείου Αμμοχώστου και θα παραμείνει μόνο σε λειτουργία το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.
 
Συνολικά το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου  διαθέτει 110 κλίνες και 10 κλίνες για Αιμοκάθαρση, για τις οποίες δόθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο, όταν υπήρξε το πρώτο κύμα της πανδημίας, διαβεβαιώσεις πως θα συνεχίσει η λειτουργία τους προκειμένου η αιμοκάθαρση των νεφροπαθών να γίνεται απρόσκοπτα.
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου σύσκεψη για το θέμα της επέκτασης του Νοσοκομείου Αναφοράς στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Χρήστος Λοϊζίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, βουλευτές και το Διοικητικό προσωπικό του Νοσηλευτηρίου.
 
Στη σύσκεψη είχε συζητηθεί η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δημιουργία ενός ορόφου για κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενώ αποφασίστηκε όπως γίνουν μελέτες για να διαμορφωθούν οι συγκεκριμένοι χώροι το γρηγορότερο δυνατόν.
 
Στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί ο τρίτος όροφος για νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό και ταυτόχρονα το υπόλοιπο Νοσοκομείο να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και να δέχεται ασθενείς της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για ασφάλιση φορτίου οχημάτων από Αρχή Λιμένων
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο