Τρίτη 1 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην σύσκεψη της συμβουλευτικής για ψηφιακή τεχνολογία

  28/10/2020 16:41
Η εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην σύσκεψη της συμβουλευτικής για ψηφιακή τεχνολογία

Η εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην σύσκεψη της συμβουλευτικής για ψηφιακή τεχνολογία

  28/10/2020 16:41
Πτυχές της εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσα στις συνθήκες της πανδημίας συζητήθηκαν στην πρώτη σύσκεψη εργασίας με τη συμβουλευτική επιστημονική ομάδα για θέματα αξιοποίησης της Ψηφιακής Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση, Ηλεκτρονικών Εφαρμογών και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, υπό τον Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου και τη συμμετοχή του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκου Κόκκινου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, μετά από ενημέρωση από τον Υπουργό για το θεσμικό πλαίσιο μετά την τροποποίηση της νομοθεσίας, τους σχεδιασμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις εργασίες που γίνονται αυτή την περίοδο στα σχολεία, όπως και σχετικά με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, «έγινε συζήτηση και υποβλήθηκαν σκέψεις και εισηγήσεις από τα μέλη της συμβουλευτικής ομάδας».

«Έγινε επίσης ενημέρωση από τον κ. Υφυπουργό σχετικά με την εξέλιξη του σχεδίου προσαρμογής και  αναβάθμισης της διαδικτυακής σύνδεσης και του εμπλουτισμού όλων των σχολείων σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπως και για τη μεθοδολογία της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκπαίδευση», αναφέρεται. 
 
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν «πτυχές της εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσα στις συνθήκες της πανδημίας», σημειώνεται.

Σχετικά με το Πλαίσιο Πολιτικής το οποίο βρίσκεται ήδη υπό διαμόρφωση συμφωνήθηκε όπως συμβάλουν και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας.

Παράλληλα, ο Υπουργός Παιδείας πρότεινε «τη διοργάνωση μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα μιας επιστημονικής ημερίδας σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες και τα πανεπιστήμια, τα οποία θα μπορούν με την ευκαιρία να παρουσιάσουν και την πρακτική που εφαρμόζουν σε θέματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης».

Συμφωνήθηκε ότι στην ημερίδα θα είναι χρήσιμο, εκτός από τις άλλες εισηγήσεις, να προβληθούν και ορισμένες καλές πρακτικές που υφίστανται ήδη στα δημόσια σχολεία στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου, αναφέρεται. 
 
Στη συμβουλευτική ομάδα και τη σύσκεψη συμμετείχαν: 

- Καθηγητής Ζαχαρίας Ζαχαρίου, Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, 
- Αν. Καθηγήτρια Ελένη Κύζα, Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 
- Καθηγητής Χαράλαμπος Βρασίδας, Σχολή Επιστημών της Αγωγής Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Διευθυντής CARDET, 
- Αν. Καθηγήτρια Κατερίνα Μαύρου, Πρόεδρος Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 
- Δρ Νίκλεια Ετεοκλέους, Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Φρέντερικ, 
- Δρ Ειρήνη Πολυκάρπου, Καθηγήτρια Τεχνολογίας και Καινοτομίας στην Εκπαίδευση, Πανεπιστήμιο UCLAN, 
- Χριστίνα Σιαηλά, Εμπειρογνώμονας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, Υπεύθυνη Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας, Σχολή Heritage
 
Από πλευράς του ΥΠΠΑΝ, καταλήγει η ανακοίνωση, στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής Κύπρος Κυπριανού, η Αθηνά Μιχαηλίδου, Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ο Νικόλας Γιασεμής, Γενικός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης και συντονιστής του προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ο Σωκράτης Μυλωνάς, Επιθεωρητής Πληροφορικής, επικεφαλής ΤΠΕ  (Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών).
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας