Πέμπτη 26 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Νέες διαβεβαιώσεις ΟΚΥπΥ για αναβάθμιση των δημόσιων νοηλευτηρίων

  28/10/2020 11:13
Νέες διαβεβαιώσεις ΟΚΥπΥ για αναβάθμιση των δημόσιων νοηλευτηρίων

Νέες διαβεβαιώσεις ΟΚΥπΥ για αναβάθμιση των δημόσιων νοηλευτηρίων

  28/10/2020 11:13
Νέες διαβεβαιώσεις δίδει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, πως η προσπάθεια αναβάθμισης των νοσηλευτηρίων συνεχίζεται. Με αφορμή τις επικρίσεις για την ένταξή του στη ΟΕΒ, μέσω ανακοίνωσης διευκρινίζει ότι η εγγραφή του ως μέλους της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων, αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνον να υπηρετήσει την προσπάθεια για την ενίσχυση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που αυτά προσφέρουν.
 
Ο ΟΚΥπΥ, όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Κύπρο, στον οποίο εργάζονται σχεδόν 7000 προσωπικό, στοχεύει στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της συσσωρευμένης εμπειρίας της ΟΕΒ όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό μέσω της συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή ένωση εργοδοτών και σε άλλους διεθνείς και παγκόσμιους οργανισμούς.
 
Όπως υπογραμμίζεται, «η αποδοτικότερη αξιοποίηση του πολυάριθμου ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει τον ΟΚΥπΥ καθιστά επιβεβλημένη την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών σε μια σειρά από εργασιακά και άλλα ζητήματα όπως είναι η συνεχής εκπαίδευση των εργαζομένων, οι συνθήκες και το περιβάλλον απασχόλησης και πολλά άλλα».
 
Ο Οργανισμός ξεκαθαρίζει επίσης, «ότι το καθεστώς εργοδότησης του προσωπικού δεν διακυβεύεται ούτε και αμφισβητείται, σαν αποτέλεσμα της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου για ένταξη στην ΟΕΒ. Θεωρεί επίσης ότι οι ανησυχίες που εκφράστηκαν περί ξεπουλήματος των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι υπερβολικές, άδικες και εκτός πραγματικότητας».
 
Μάλιστα, συνεχίζει να αναφέρει ο ΟΚΥπΥ, «η Διοίκηση και Διεύθυνση του Οργανισμού κινούνται στο πλαίσιο των όρων εντολής της πολιτείας, που δεν είναι άλλοι από τη συνεχή στήριξη και αναβάθμιση των  νοσηλευτηρίων και την προσαρμογή τους στο ανταγωνιστικό περιβάλλον που δημιουργείται από την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας μέσω της αυτονόμησης».
 
Την ίδια ώρα προσθέτει πως, «στην ΟΕΒ εκπροσωπούνται μια σειρά από οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας (Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος, Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος, το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και επιστημονικές εταιρείες, ιδιωτικά νοσηλευτήρια καθώς και Σύνδεσμοι Φαρμακοβιομηχάνων, εισαγωγέων, φαρμάκων, ιατρικού εξοπλισμού και αναλωσίμων και πολλοί άλλοι), και θεωρούμε ακριβώς ότι η ένταξη του ΟΚΥπΥ σε αυτή την οικογένεια, θα του δώσει λόγο και ρόλο σε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την αποστολή του εντός του ΓεΣΥ».
 
Καταλήγοντας, ο ΟΚΥπΥ διευκρινίζει ότι θέση του είναι «να επαναλάβει ότι αναγνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν και εργάζεται για την επίλυσή τους, υπό τις πολύ δύσκολες συνθήκες που προκαλεί η πρωτοφανής Πανδημία. Διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή για να διασφαλίσει το πολύτιμο αγαθό της υγείας για τον κάθε δικαιούχο, τον κάθε πολίτη και τον κάθε κάτοικο της Κύπρου. Αυτή είναι η αποστολή του και η κορυφαία προτεραιότητα της Διοίκησης, της Διεύθυνσης, των  ιατρών, νοσηλευτών, επιστημόνων και όλων γενικά των εργαζομένων του».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας