Τετάρτη 2 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ψυχραιμία συστήνει ο Προδρόμου, από αύριο πρόσθετα τεστ σε μαθητές Πόλης Χρυσοχούς

  26/10/2020 16:28
Ψυχραιμία συστήνει ο Προδρόμου, από αύριο πρόσθετα τεστ σε μαθητές Πόλης Χρυσοχούς

Ψυχραιμία συστήνει ο Προδρόμου, από αύριο πρόσθετα τεστ σε μαθητές Πόλης Χρυσοχούς

  26/10/2020 16:28
Δεν μπορεί η σχολική εφορεία να αποφασίσει το κλείσιμο ενός σχολείου, τα σχολεία διευθύνονται από Διευθυντές και «επιτέλους ο καθένας να ασκήσει το ρόλο του όπως πρέπει», δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στην Πόλη Χρρυσοχούς με τις αντιδράσεις, τις οποίες κατανοεί – όπως είπε – αλλά κάλεσε όλους να επιδείξουν ψυχραιμία και να εφαρμόζουν τα Πρωτόκολλα των ιατρικών υπηρεσιών. Ανακοίνωσε από αύριο πρόσθετα τεστ στους μαθητές της Πόλης Χρυσοχούς.
 
Είναι κατανοητό ότι υπάρχει ανησυχία, όλοι ανησυχούμε όταν σημειώνονται κρούσματα, ανέφερε. Αυτό που χρειάζεται, είπε, είναι εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης και εκτός των σχολείων από τα παιδιά, τους γονείς και τις οικογένειες τους
 
Δεν βοηθά ο πανικός, ούτε οι αυτοσχέδιες ενέργειες, δήλωσε ο Πρόδρομος Προδρόμου. «Χρειάζεται να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Στην Πόλη Χρυσοχούς και τα τρία σχολεία που λειτουργούν έχουν έναν αριθμό παιδιών, που δεν ξεπερνά τον πληθυσμό ενός μεγάλου λυκείου. Και αλλού έχουμε μεγάλα σχολεία».
 
Θα γίνει από αύριο, ανέφερε, αριθμός διαγνωστικών ελέγχων στα σχολεία εκεί, σε συνεννόηση με τους Συνδέσμους Γονέων, «ώστε να νιώσουν ότι παρακολουθείται στενότερα η κατάσταση»
 
Κάλεσε επίσης όλους να συνεργαστούν με την υπηρεσία ιχνηλάτηση, με την διεύθυνση του σχολείου «και ο καθένας να παίξει τον ρόλο που αναμένεται να παίξει».
 
Έλεγχοι γίνονται παντού, αλλά στην Πόλη Χρυσοχούς, συνέχισε, φαίνεται ότι η διασπορά έγινε εκτός σχολείου και από κει μεταφέρθηκε στις σχολικές μονάδες και γι’ αυτό θα γίνει ένας πρόσθετος αριθμός ελέγχων. Κάλεσε όλους να δείξουν υπομονή γιατί στις ιατρικές υπηρεσίες τα αυξημένα κρούσματα δημιούργησαν πρόσθετο φόρτο εργασίας και σύντομα το Υπουργείο Υγείας θα φέρει νέα τεστ με γρηγορότερα αποτελέσματα ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής. Στο μεταξύ πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι, πρόσθεσε.
 
Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ο κ. Προδρόμου είπε ότι εκεί και όπου χρειάζεται γίνεται τον τελευταίο μήνα και χαρακτήρισε ψεύτικο δίλημμα να ρωτάμε «πού θα γίνει 10% ή 60%. Τα σχολεία είναι ασφαλείς χώροι, μέχρι τώρα δεν έχουμε διάχυση της επιδημίας μέσα στα σχολεία. Ας γυρίσουμε να δούμε τι κάνει ο κόσμος εκτός σχολείων. Γι’ αυτό έχουν γίνει εκκλήσεις στους γονείς να περιορίσουν τις απογευματινές δραστηριότητες είτε σωματικά αθλήματα, είτε σε χώρους συναθροίσεων, ώστε να είναι μικρότερες οι πιθανότητες μετάδοσης».
 
Η κατάσταση στα σχολεία μέχρι τώρα είναι διαχειρίσιμη και υπό πλήρη έλεγχο, είπε ο Υπουργός, δεν είναι το πρόβλημα τα σχολεία και δεν βοηθά το να συζητάμε πως σε ένα σχολείο με 300,300 ή 500 παιδιά, μπορεί να εντοπιστούν ένα ή δύο κρούσματα.
 
Η κατάσταση γενικά έχει επιδεινωθεί και αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε, είναι να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και το πρωτόκολλο, σημείωσε ο κ. Προδρόμου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας