Στηρίζουν την απόφαση του ΥΠΠΑΝ οι οργανωμένοι γονείς-Συμφωνούν με την παρουσία παιδιών στα σχολεία

Δίπλα στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου του κλεισίματος των σχολείων χωρίς την προηγούμενη έγκριση του Υπουργείου, δηλώνει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων.

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία αναφέρεται στην χθεσινή συνάντηση που είχε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου με όλους τους οργανωμένους γονείς και στη συζήτηση που έγινε.

Σε σχέση με το ζήτημα ότι μερίδα γονέων αποφασίζει την αποχή των παιδιών της από τους χώρους των νηπιαγωγείων λόγω φόβου επέκτασης του κορωνοϊού αλλά και της έλλειψης ενημέρωσης ή και κατευθυντήριων γραμμών, σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Προδρόμου «ανέφερε πως το πρόβλημα αυτό ενδέχεται να επιλυθεί με τη δημιουργία και λειτουργία του κεντρικού φορέα για τη διαχείριση περιστατικών κρουσμάτων στους σχολικούς χώρους».

«Εισηγηθήκαμε την εισαγωγή κατευθυντήριων γραμμών για όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση κρούσματος και ενημέρωση των Διευθύνσεων των σχολείων αλλά και των Επαρχιακών Τμημάτων του Υπουργείου, ώστε οι γονείς και οι Σύνδεσμοι να ενημερώνονται άμεσα για τις αναμενόμενες ενέργειες», αναφέρεται.

Ως Συνομοσπονδία, σημειώνεται μεταξύ άλλων, «τασσόμαστε δίπλα στο ΥΠΠΑΝ για την αντιμετώπιση του φαινομένου του κλεισίματος σχολείων χωρίς την προηγούμενη έγκριση του ΥΠΠΑΝ και επαναλαμβάνουμε ότι συμφωνούμε με την φυσική παρουσία των παιδιών μας στα σχολεία και τη δια ζώσης εκπαίδευση εφόσον πάντοτε λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ασφάλεια και υγεία των παιδιών μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία-Επιστρέφει η σκόνη την Τετάρτη
Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Αρχές Ιουλίου οι πρώτες αναδομήσεις πολυκατοικιών για ΚτίΖΩ-Αρχίζει η β’ φάση του σχεδίου
Μέτρα για στήριξη των Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ
Α. Μιχαηλίδου: Το ΥΠΑΝ έχει θέσει ως προτεραιότητα την προώθηση ενός υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος
Προσπάθεια για ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω Τουρκίας καταβάλλεται στα κατεχόμενα
Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Στα €800 τον μήνα η αντιμισθία του ΔΣ Εθνικής Αρχής Παιγνίων με κοινωνικές ασφαλίσεις
Άρχισε η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για το καθεστώς του καλλιτέχνη
Συναντήθηκε με τον Sinkevičius η Παναγιώτου-«Δεδομένη η πολιτική βούληση για τερματισμό εκκρεμοτήτων»