Δεν επαναδιεκδικεί προεδρία της ΠΟΕΔ η Ρέα Παπαγεωργίου

Αποχωρεί από την προεδρία της ΠΟΕΔ, η Ρέα Παπαγεωργίου, η οποία είχε αναλάβει προσωρινά καθήκοντα, έπειτα από την πρόωρη αποχώρηση του Φίλιου Φυλακτού.
 
Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία σημειώνει πως σέβονται απόλυτα την επιθυμία της Ρέας Παπαγεωργίου να αποχωρήσει από τη θέση της προέδρου.
 
Τα συλλογικά όργανα της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ εξέτασαν σε διαδοχικές συνεδριάσεις τα αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών της ΠΟΕΔ, όπου η Παράταξη διατήρησε την πρωτιά, βάζοντας νέες ανανεωμένες βάσεις για τη νέα θητεία.
 
Στην ανακοίνωση τονίζεται, το ηγετικό στέλεχος της ΠΑΔΕΔ και της ΠΟΕΔ είχε καθοριστικής σημασίας στα όσα διαδραματίστηκαν, εν μέσω πανδημίας, το τελευταίο διάστημα. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο όπου κύριο θέμα ήταν η διαχείριση του κορωνοϊού στα σχολεία και η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά, η Ρέα ανέλαβε το φορτίο της προέδρου της Οργάνωσης.
 
«Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα απέδειξε τον ορθότητα της απόφασης να της προταθεί η προεδρία της ΠΟΕΔ, κάτι που επιβεβαιώθηκε μόλις πρόσφατα και από τα αποτελέσματα των εκλογών. Λυπούμαστε πραγματικά που η Ρέα Παπαγεωργίου δεν θα μπορέσει να συνεχίσει στην προεδρία της ΠΟΕΔ. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τους σοβαρούς προσωπικούς λόγους που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα».
 
Καταλήγοντας, η ΠΑΔΕΔ τονίζει πως «γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι η αποχώρηση της από την προεδρία της ΠΟΕΔ δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και απομάκρυνσή της από τον συνδικαλισμό και την υπηρεσία της για διασφάλιση των συμφερόντων των εκπαιδευτικών, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση και την πρόοδο του δημόσιου σχολείου».

Δειτε Επισης

Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για ασφάλιση φορτίου οχημάτων από Αρχή Λιμένων
Πνίγεται στη σκόνη η Κύπρος-Οι συστάσεις των αρμοδίων στο κοινό
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο