Δευτέρα 25 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στον Προδρόμου προσχέδια ν/σ για ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού

  23/10/2020 14:16
Στον Προδρόμου προσχέδια ν/σ για ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού

Στον Προδρόμου προσχέδια ν/σ για ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού

  23/10/2020 14:16
Η Επίτροπος Νομοθεσίας απέστειλε σήμερα  στον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας  τα τέσσερα προσχέδια νομοσχεδίων που έχει συντάξει, κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για την ίδρυση του Υφυπουργείου Πολιτισμού και διορισμό του/της Υφυπουργού Πολιτισμού.
 
Σε ανακοίνωση του γραφείου της Επιτρόπου αναφέρεται ότι στο πρώτο νομοσχέδιο, που αφορά το Υφυπουργείο Πολιτισμού,  προβλέπονται οι αρμοδιότητες, τα Τμήματα και Υπηρεσίες και μέρος των αρμοδιοτήτων του ΘΟΚ, που μεταφέρονται στο Υφυπουργείο, και πρόνοιες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και  ωφελημάτων των μεταφερόμενων υπαλλήλων.  
 
Το δεύτερο νομοσχέδιο, αφορά τροποποιήσεις στο Νόμο περί Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και μεταφορά μέρους αρμοδιοτήτων στο Υφυπουργείο, με διατήρηση της αρμοδιότητας του ΘΟΚ για λειτουργία του κρατικού θεάτρου και των σκηνών του.  Ο ΘΟΚ παραμένει ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.
 
Το τρίτο νομοσχέδιο, προβλέπει τη μετονομασία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, που προκύπτει λόγω της δημιουργίας του Υφυπουργείου Πολιτισμού.
 
Το τέταρτο νομοσχέδιο, αφορά τροποποίηση του περί Κυπριακής Βιβλιοθήκης Νόμου, με αντικατάσταση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε Υφυπουργό Πολιτισμού.
 
Τα νομοσχέδια θα τύχουν επεξεργασίας και διαβούλευσης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας