Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και τα διαλείμματα-Rapid test και στα σχολεία»

  22/10/2020 17:01
«Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και τα διαλείμματα-Rapid test και στα σχολεία»

«Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και τα διαλείμματα-Rapid test και στα σχολεία»

  22/10/2020 17:01
Υποχρεωτική καθίσταται πλέον η χρήση μάσκας και τα διαλείμματα για τους μαθητές άνω των δώδεκα ετών. Αυτό ανακοίνωσε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις ο υπουργός Παιδείας, κατά την κρίσιμη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο, αμέσως μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Όπως ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως στη βάση των μέτρων που ισχύουν για την υπόλοιπη κοινωνία, όσον αφορά στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας, ακόμη και σε όλους τους εξωτερικούς δημόσιους χώρους, φαίνεται ότι και στα σχολεία Μέσης επιβάλλεται το συγκεκριμένο μέτρο, καθώς πρόκειται για δημόσιο χώρο.
 
«Η ΟΕΛΜΕΚ έχει καταθέσει την επιστολή της ενώπιον του υπουργού Παιδείας, στην οποία καταγράφει τις θέσεις της. Έγινε μία συζήτηση και μας ανακοίνωσε πως ιδρύεται μία επιστημονική ομάδα στο Υπουργείο, που θα βοηθά στην ιχνηλάτηση και θα έχει άμεση επαφή με τους διευθυντές των σχολείων. Μας ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα έρθουν στην Κύπρο 20,000 rapid test και θα διατεθεί ένας μεγάλος αριθμός στα σχολεία».
 
Ο κ. Πολυβίου σημείωσε πως ως οργάνωση έθεσαν τους προβληματισμούς τους, όσον αφορά στις άδειες, πώς θα υπολογίζονται, καθώς επίσης και για τις εξετάσεις τετραμήνων.
 
«Μας αναφέρθηκε πως οι ίδιοι παρακολουθούν την κατάσταση και αν κρίνουν ότι είναι απαραίτητο, θα προχωρήσουν σε plan B. Δεν υπάρχει στο τραπέζι, όμως, το ενδεχόμενο αναστολής των εξετάσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Tα μέτρα που προτείνει η ΟΕΛΜΕΚ για την αναχαίτιση της πανδημίας στα σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΕΛΜΕΚ, σε επιστολή που κατέθεσε, προτείνει τα εξής οκτώ μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας στα σχολεία:

1) Δημιουργία ομάδας (είτε στο ΥΠΠΑΝ είτε στο Υπουργείο Υγείας) καθοδήγησης και ιχνηλάτησης ειδικά για τα σχολεία.
2) Αποστολή συγκεκριμένων γραπτών οδηγιών στις σχολικές μονάδες, για τις   αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί αναφορικά με τις διαδικασίες ιχνηλάτησης.
3) Άμεση αντικατάσταση των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, όχι αργότερα από τη δεύτερη μέρα απουσίας τους από τα σχολεία.
4) Άμεση διενέργεια μαζικών και δωρεάν τεστ στα σχολεία όπου εντοπίζονται κρούσματα.
5) Αυστηρές οδηγίες προς γονείς/κηδεμόνες για να μη στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία όταν υπάρχει υποψία κορωνοϊού.
6) Διαμόρφωση ενιαίας πολιτικής για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που θα εφαρμόζεται από όλα τα σχολεία.
7) Πιστοποίηση διενέργειας των απολυμάνσεων στα σχολεία (σε ποιες αίθουσες/χώρους του σχολείου, από ποιους γίνονται κ.ά.).
8) Δημόσια ανάρτηση όλων των εγκυκλίων/οδηγιών που αφορούν την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας