Κυριακή 17 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ποιοι εξαιρούνται των διακινήσεων και τι ισχύει για τη μάσκα σε χώρους εστίασης

  22/10/2020 13:56
Ποιοι εξαιρούνται των διακινήσεων και τι ισχύει για τη μάσκα σε χώρους εστίασης

Ποιοι εξαιρούνται των διακινήσεων και τι ισχύει για τη μάσκα σε χώρους εστίασης

  22/10/2020 13:56
Στη λήψη επιπρόσθετων και σκληρών μέτρων, σε μια προσπάθεια να σπάσουν οι ανεξέλεγκτες αλυσίδες διασποράς, προχώρησε η Κυβέρνηση, με τον υπουργό Υγείας να απευθύνει για άλλη μια φορά έκκληση για τήρηση των μέτρων.

Λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού σε Λεμεσό και Πάφο, λήφθηκαν επιπρόσθετα μέτρα, τα οποία μεταξύ άλλων απαγορεύουν την οποιαδήποτε κυκλοφορία μετά τις έντεκα το βράδυ και κλείσιμο μαγαζιών στις 22:30. Οι επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργούν μόνο με ντελίβερι.
 
 
Σε ότι αφορά τις διακινήσεις, θα υπάρχουν εξαιρέσεις για τα άτομα που εργάζονται και που θα πρέπει να διακινηθούν για ιατρικούς λόγους. Δεν θα υπάρχει αποστολή sms στο 8998 αλλά θα πρέπει να έχουν σχετικό έντυπο από τον χώρο εργασίας τους ή να υπάρχει επείγον ιατρικό περιστατικό.

Την ίδια ώρα, μειώνεται και ο αριθμός των ατόμων που μπορεί να είναι συγκεντρωμένος στο ίδιο τραπέζι σε χώρο εστίασης και αυτός ανέρχεται πλέον στα έξι άτομα και όχι στα δέκα που ίσχυε μέχρι σήμερα.
 

Παράλληλα, αποφασίστηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους ανοιχτούς και δημόσιους χώρους, ωστόσο διευκρινίζεται πως στους χώρους εστίασης που είναι υποχρεωμένοι οι πελάτες να είναι καθήμενοι, δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Επίσης, σημειώνεται πως όσοι γυμνάζονται δεν χρειάζεται να φοράνε μάσκα (σ.σ. γυμναστήριο κλπ). Η υποχρεωτική χρήση μάσκας είναι για όλους άνω των 12 ετών.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας