Παρασκευή 4 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Απαντά στις επικρίσεις για την ανδροκρατούμενη επιτροπή ο Προδρόμου

  21/10/2020 15:03
Απαντά στις επικρίσεις για την ανδροκρατούμενη επιτροπή ο Προδρόμου

Απαντά στις επικρίσεις για την ανδροκρατούμενη επιτροπή ο Προδρόμου

  21/10/2020 15:03
Μετά τον σάλο που προέκυψε για τη σύνθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη δημιουργία Υφυπουργείου και για θέματα πολιτικής για τον Πολιτισμό που περιλαμβάνει 15 άνδρες και μια γυναίκα, το Υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή του, απαντά πως αυτό προέκυψε... τυχαία.
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σημείωσε σήμερα πως η σύνθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη δημιουργία Υφυπουργείου και για θέματα πολιτικής για τον Πολιτισμό, ως προς το φύλο, προέκυψε τυχαία. «Η επιτροπή αποτελείται από προσωπικότητες που επελέγησαν στη βάση του έργου, των γνώσεων και της ανάμιξής τους στα πολιτιστικά πράγματα και δεν προβλέπεται να είναι αντιπροσωπευτική οποιωνδήποτε χώρων ή ομάδων του πληθυσμού», σημειώνεται. 
 
Το Υπουργείο Παιδείας, αναφέρει ότι στο πλαίσιο των προεργασιών για τη δημιουργία του Υφυπουργείου και για την εκπόνηση νομοθετικού πλαισίου που θα αναγνωρίζει επαγγελματικά τους καλλιτέχνες και εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού, «ο Υπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με όλους τους σχετικούς αντιπροσωπευτικούς φορείς. Όπως, εξίσου συμπωματικά, σε άλλες συμβουλευτικές επιτροπές υπάρχει μεγαλύτερη παρουσία του γυναικείου φύλου. Παράδειγμα είναι η συμβουλευτική επιτροπή για θέματα ψηφιακής εκπαίδευσης, η οποία έχει συσταθεί και θα δημοσιοποιηθεί εντός των ημερών».
 
Καταλήγοντας το ΥΠΠΑΝ υποστηρίζει πως «το πραγματικά σημαντικό ζήτημα αυτές τις ημέρες είναι ότι μετά από δεκαετίες η Κυβέρνηση σήμερα αποφασίζει να δοθεί θεσμικά μεγαλύτερο βάρος και σημασία στα θέματα του πολιτισμού, με τη δημιουργία Υφυπουργείου, το οποίο προορίζεται να συμβάλει σε μια πιο συγκροτημένη και δραστήρια πολιτική για τον πολιτισμό».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας