Τετάρτη 2 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σύσκεψη για τα αυξημένα κρούσματα στα σχολεία-Τα ζητήματα στο τραπέζι

  21/10/2020 11:06
Σύσκεψη για τα αυξημένα κρούσματα στα σχολεία-Τα ζητήματα στο τραπέζι

Σύσκεψη για τα αυξημένα κρούσματα στα σχολεία-Τα ζητήματα στο τραπέζι

  21/10/2020 11:06
Τα αυξημένα κρούσματα στα σχολεία πονοκεφαλιάζουν τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο αύριο αναμένεται να παρακαθίσει σε σύσκεψη με την επιδημιολογική ομάδα, ώστε να αξιολογηθεί η κατάσταση και να συζητηθούν πιθανά επιπρόσθετα μέτρα.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αναμένεται να ζητήσουν από τους επιδημιολόγους και το Υπουργείο Παιδείας, διευκρινίσεις αναφορικά με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, αφού θεωρούν πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα ως προς τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθούνται σε περίπτωση κρούσματος ή αναχαίτισης του ιού.

Στο τραπέζι θα τεθεί και το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης, δηλαδή πώς θα πρέπει να γίνεται σε περίπτωση που ένας μαθητής παραμένει στο σπίτι, ενώ οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ζητούν μια ενιαία πολιτική και όχι να εναπόκειται στην ευχέρεια του κάθε σχολείου, όπως τους ισχύει μέχρι σήμερα. 

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή, επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα αλλαγής ωραρίου στα σχολεία και ούτε το θέμα της εκ περιτροπής φοίτησης, αφού τα δεδομένα μέχρι στιγμής δεν δικαιολογούν επιπρόσθετα μέτρα.

Ωστόσο, Ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει και αναμένεται να συζητηθεί είναι το θέμα με τον αυτοπεριορισμό των εκπαιδευτικών, που θεωρούνται επαφές κρουσμάτων. Όπως πληροφορούμαστε υπάρχουν σχολεία, ειδικά στη Λεμεσό που 10-15 εκπαιδευτικοί τίθενται σε αυτοπεριορισμό, μετά από οδηγίες της Ομάδας Ιχνηλάτησης. Αποτέλεσμα να χρειάζονται αντικαταστάτες για δεκαπέντε ημέρες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Παιδεία έχει αποστείλει εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία, με την οποία υπενθυμίζει τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται, ενώ ακυρώνονται όλες οι εκδρομές, επισκέψεις και εκδηλώσεις.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας