Τρίτη 1 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Γ. Καρούσος: Το 2020 έτος των επαγγελματιών υγείας

  20/10/2020 21:07
Γ. Καρούσος: Το 2020 έτος των επαγγελματιών υγείας

Γ. Καρούσος: Το 2020 έτος των επαγγελματιών υγείας

  20/10/2020 21:07
Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι το 2020, είναι το έτος των νοσηλευτών και μαιών, των γιατρών, των στελεχών των χημείων, των φροντιστών κλινικών και γενικά όλων των επαγγελματιών υγείας, λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλο το φάσμα των καθημερινών μας δραστηριοτήτων, είπε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος.
 
Σε χαιρετισμό του στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του Αναμνηστικού Γραμματοσήμου “Παγκόσμιο Έτος Νοσηλευτή και Μαίας και 200 χρόνια από τη γέννηση της Φλόρενς Νάïτινγκεïλ” είπε ότι ο ιστορικός του μέλλοντος, ο οποίος θα καταγράψει την ιστορία του αιώνα που διανύουμε, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην συνεισφορά και στον αλτρουϊσμό αυτών των ανθρώπων για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής πανδημίας, η οποία πραγματικά ταρακούνησε την ανθρωπότητα, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά, με συνέπειες που πιθανόν να συνεχίσουν να υφίστανται για ακόμα πολύ καιρό.
 
«Η ανθρωπότητα οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους επαγγελματίες υγείας και ιδιαίτερα τους νοσηλευτές και μαίες. Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, Τμήμα του Υπουργείου όπου προΐσταμαι, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Νοσηλευτών και Μαϊών καθώς και των 200 χρόνων από τη γέννηση της Βρετανίδας πρωτοπόρου της σύγχρονης νοσηλευτικής, Φλόρενς Νάïτινγκεïλ, έχουν προχωρήσει στην έκδοση Αναμνηστικού Γραμματοσήμου για να τιμήσουν τα δύο γεγονότα με τη βεβαιότητα ότι το επετειακό αυτό Γραμματόσημο θα είναι καλοτάξιδο στις τάξεις των Φιλοτελιστών αλλά και των μη ειδικών που εκτιμούν το έργο των Νοσηλευτών και Μαιών», σημείωσε.

Παρακολουθώντας την παγκόσμια ειδησιογραφία, συμπλήρωσε, συνειδητοποιείς ότι πραγματικά δεν περνά μέρα που να μην ακούσεις μια είδηση που να αφορά τη συνεισφορά των νοσηλευτών. Παρά τις δικές τους ανθρώπινες φυσιολογικές αναστολές και ανησυχίες, παραμένουν εκεί, πιστοί στο καθήκον, στην πρώτη γραμμή για το λειτούργημα που ονομάζεται νοσηλευτική φροντίδα.
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ) Ιωάννης Λεοντίου, ανέφερε ότι η πανδημία ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού SARS-CoV-2, αναγκάζει τους νοσηλευτές και τις μαίες να εργαστούν κάτω από μεγάλη σωματική και ψυχολογική πίεση, ειδικά σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η έλλειψη κατάλληλου ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού προσθέτει φόβο στα εξουθενωτικά συναισθήματα.
 
Στο χαιρετισμό του, ο κ. Λεοντίου ανέφερε πως με αυτή την εκδήλωση ο ΠΑΣΥΝΜ φιλοδοξεί να αναδείξει τη σημασία που δίνουμε στο υπέρτατο αγαθό της υγείας του ανθρώπου, στη φροντίδα και ευημερία του ατόμου, της οικογένειας και της κοινωνίας ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες όπως η πανδημία COVID-19.
 
Η κληρονομιά του 2020, είπε, θα πρέπει να είναι ένα ισχυρότερο νοσηλευτικό δυναμικό, με καλύτερη πρόσβαση σε εξοπλισμό, αμοιβές και συνθήκες εργασίας, που να αντικατοπτρίζουν την εκτίμηση ότι οι νοσηλευτές και οι μαίες συνδράμουν τα μέγιστα στην περίθαλψη και στη φροντίδα.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας