Δευτέρα 18 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η αύξηση των συμπτωματικών προκαλεί ανησυχία για αύξηση των εισαγωγών

  20/10/2020 19:25
Η αύξηση των συμπτωματικών προκαλεί ανησυχία για αύξηση των εισαγωγών

Η αύξηση των συμπτωματικών προκαλεί ανησυχία για αύξηση των εισαγωγών

  20/10/2020 19:25
Η επιστροφή στον αυξημένο αριθμό διαγνωστικών ελέγχων σήμανε και επιστροφή στον εφιάλτη του τριψήφιου αριθμού κρουσμάτων. Τα 152 κρούσματα της Τρίτης δείχνουν ότι οι μολύνσεις συνεχίζουν να αυξάνονται στην κοινότητα και η πορεία του ιού στην Κύπρο παραμένει ανησυχητική, παρά την μείωση που παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο.
 
Ακόμη πιο ανησυχητικό από τον αριθμό των κρουσμάτων είναι το είδος τους. Ενενήντα εννέα από τους ασθενείς που εντοπίστηκαν μέσω της διαδικασίας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Από αυτούς, το 70% είχαν παρουσιάσει συμπτώματα. Πολλοί, μάλιστα, ήταν επαφές και ανέπτυξαν τα συμπτώματα ενώ βρίσκονταν σε αυτοπεριορισμό. Στο ίδιο ποσοστό κινούνται και οι συμπτωματικοί που εντοπίστηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας τις προηγούμενες ημέρες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τριψήφιος και πάλι ο αριθμός των κρουσμάτων, ανακοινώθηκαν άλλα 152-Τα 99 από ιδιωτική πρωτοβουλία
 
Άλλη μία ένδειξη για την αύξηση των συμπτωματικών ασθενών είναι ότι, από τα δεκαοκτώ κρούσματα που προέκυψαν από τα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας, μόνο τα δύο έκαναν την εξέταση στο πλαίσιο τυπικού προεγχειρητικού ελέγχου. Τα υπόλοιπα δεκαέξι περαστικά παραπέμφθηκαν για τεστ κατόπιν παραπομπής από τον προσωπικό τους ιατρό, επειδή εκδήλωσαν συμπτώματα.
 
Η αύξηση του αριθμού των συμπτωματικών ασθενών, εκ των πραγμάτων οδηγεί σε άλλη μία, ακόμη πιο δυσάρεστη αύξηση, αυτή των εισαγωγών στο νοσοκομείο. Στατιστικά, όταν υπάρχουν περισσότεροι συμπτωματικοί ασθενείς, περισσότερα περιστατικά θα χρειαστούν νοσηλεία. Και όταν αυξάνονται οι ασθενείς που είναι τόσο άρρωστοι ώστε να χρειαστεί να εισαχθούν στο νοσοκομείο, αυξάνονται και οι πιθανότητες κάποιοι να χρειαστούν υπηρεσίες εντατικής θεραπείας. Γι’ αυτό και στο Υπουργείο Υγείας ανησυχούν ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να γίνουν περισσότερες εισαγωγές τόσο σε θαλάμους, όσο και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
 
Σημειώνεται ότι τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν και πάλι στην επαρχία Λεμεσού, όπως συμβαίνει καθημερινά εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας