Τρίτη 19 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ψάχνουν να βρουν την πηγή του κακού στο Δημοτικό Σχολείο με τα αυξημένα κρούσματα

  18/10/2020 18:52
Ψάχνουν να βρουν την πηγή του κακού στο Δημοτικό Σχολείο με τα αυξημένα κρούσματα

Ψάχνουν να βρουν την πηγή του κακού στο Δημοτικό Σχολείο με τα αυξημένα κρούσματα

  18/10/2020 18:52
Αναστάτωση επικρατεί στη Λεμεσό, έπειτα από τον εντοπισμό έντεκα θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού, στο 25ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, το οποίο θα παραμείνει κλειστό για μερικές ημέρες, έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο, οι αρμόδιες πηγές ψάχνουν να βρουν την πηγή του κακού, αφού φαίνεται ότι τα κρούσματα παρουσιάστηκαν στο σχολείο πριν το πάρτι που είχε διοργανώσει συνοδός που εργάζεται εκεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλείνουν δύο σχολεία μετά από απανωτά κρούσματα-Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας
 
Η συνοδός, το περασμένο Σάββατο, 10 Οκτωβρίου είχε διοργανώσει ένα παιδικό πάρτι σε πάρκο, με καλεσμένους μαθητές του 20ου Δημοτικού, στο οποίο φοιτεί το παιδί της, ωστόσο, όπως φαίνεται από τη διερεύνηση, δεν ήταν αυτή η πηγή του κακού για το σχολείο, όπως αρχικά είχε αναφέρει αρμόδια πηγή. Η εν λόγω συνοδός, όταν ένιωσε αδιαθεσία, την επόμενη ημέρα του πάρτι, είχε ειδοποιήσει τη διεύθυνση του σχολείου ότι δεν θα μεταβεί στο σχολείο. Μάλιστα, επικοινώνησε και με την προσωπική της ιατρό, η οποία την παρέπεμψε σε τεστ κορωνοϊού, με τα αποτελέσματα να βγαίνουν θετικά, λίγες ημέρες μετά. 
 
Αμέσως, η συνοδός τέθηκε σε καραντίνα, ενώ σε αυτοπεριορισμό έχει τεθεί και η οικογένειά της. Παράλληλα, μετά από παρότρυνση του Υπουργείου Υγείας, ενημέρωσαν τα άτομα που είχαν παρευρεθεί στο πάρτι, τα οποία δεν ξεπερνούσαν τα 50. Όπως πληροφορείται ο REPORTER τα αποτελέσματά τους, μέχρι στιγμής είναι αρνητικά, ενώ από τη διερεύνηση δεν φαίνεται να υπάρχει σύνδεση με τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο σχολείο του παιδιού της. 
 
Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση ώστε να εντοπίσει την εστία μόλυνσης, ενώ το 25ο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί, έχει αποφασιστεί όπως το σχολείο για λίγες ημέρες μείνει κλειστό.
 
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως από υγειονομικής απόψεως το σχολείο έχει απολυμανθεί και η ιχνηλάτηση προχωρά κατά τρόπο που μπορεί να επαναλειτουργήσει από αύριο, Δευτέρα. Κρίνεται όμως προτιμότερο να ανασταλεί η φοίτηση έως ότου αντικατασταθούν το προσωπικό καθαριότητας και οι συνοδοί που θα χρειαστεί να απουσιάσουν και ολοκληρωθεί η διαδικασία διαγνωστικών ελέγχων μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών. Όσοι γονείς ειδοποιούνται από τις υγειονομικές υπηρεσίες ή τη διεύθυνση του σχολείου θα πρέπει να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες. Οι γονείς θα ειδοποιηθούν από το σχολείο, σε μερικές ημέρες, για την επαναλειτουργία του με φοίτηση.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας