Τετάρτη 20 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Κρούσματα σε δημοτικά, Λύκειο και νηπιαγωγεία-Απολυμάνθηκαν πέντε σχολεία

  17/10/2020 17:23
Κρούσματα σε δημοτικά, Λύκειο και νηπιαγωγεία-Απολυμάνθηκαν πέντε σχολεία

Κρούσματα σε δημοτικά, Λύκειο και νηπιαγωγεία-Απολυμάνθηκαν πέντε σχολεία

  17/10/2020 17:23
Αυξάνονται τα κρούσματα εντός των σχολικών μονάδων, αφού καθημερινά παρατηρούνται καινούργια επιβεβαιωμένα περιστατικά, με τη Λεμεσό να είναι στο επίκεντρο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν γίνει απολυμάνσεις σε πέντε σχολεία στη Λεμεσό, ένα Λύκειο, δύο δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία, αφού εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό μαθητές, εκπαιδευτικοί, αλλά και συνοδοί.
 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες εντοπίστηκε ακόμη ένα θετικό κρούσμα, ανάμεσα στους μαθητές του Λανίτειου Λυκείου στη Λεμεσό, ενώ θετικοί στον κορωνοϊό είναι δασκάλα ειδικής εκπαίδευσης και συνοδός. Συγκεκριμένα, τα Δημοτικά σχολεία που επηρεάζονται είναι το 20ο και 25ο Δημοτικό Σχολείο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας βρίσκονται σε εγρήγορση να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, ενώ κάνουν έκκληση για περιορισμό και τήρηση των μέτρων, ώστε να μην ξεφύγει περισσότερο η κατάσταση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα νέα μέτρα ενίσχυσης στα σχολεία στη μάχη κατά του κορωνοϊού-Οι ανακοινώσεις Προδρόμου
 
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου έχει ανακοινώσει έκτακτα μέτρα ενίσχυσης των σχολικών μονάδων, τονίζοντας την ανάγκη για τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων εντός των σχολείων, κυρίως τα διαλείμματα. Εξάλλου, γίνονται και δράσεις για ενίσχυση των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές, αφού εντός των οχημάτων φαίνεται ότι δεν τηρούνται τα μέτρα.
 
Ο υπουργός Παιδείας υπέδειξε, επίσης, πως δημιουργείται και θα λειτουργήσει στα σχολεία επικουρικός μηχανισμός για να συνδράμει τις διαδικασίες ιχνηλάτησης που ακολουθούνται από τις υγειονομικές υπηρεσίες σε περιπτώσεις που εντοπίζεται κάποιο θετικό αποτέλεσμα στους διαγνωστικούς ελέγχους. Αυτό θα γίνει στο επίπεδο της Διεύθυνσης της κάθε σχολικής μονάδας με σχέδιο που αναπτύσσεται από σήμερα σε όλα τα σχολεία. Η ιχνηλάτηση είναι βέβαια έργο των Υγειονομικών Υπηρεσιών, δεν είναι κάτι που μπορεί να αναλάβει ή να διεκπεραιώσει το σχολείο. Επειδή όμως υπάρχει πολύ αυξημένος φόρτος εργασιών, το σχολείο μπορεί να βοηθήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες σε αυτό το έργο.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας