Κυριακή 11 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σαράντα από τα 83 κρούσματα στη Λεμεσό-Πώς κατανέμονται τα υπόλοιπα

  14/10/2020 16:34
Σαράντα από τα 83 κρούσματα στη Λεμεσό-Πώς κατανέμονται τα υπόλοιπα

Σαράντα από τα 83 κρούσματα στη Λεμεσό-Πώς κατανέμονται τα υπόλοιπα

  14/10/2020 16:34

Τα αποτελέσματα των τελευταίων ημέρων δείχνουν ότι υπάρχουν αλυσίδες με αρκετά άτομα που δημιουργούνται από χώρους όπου συχνάζουν ως επί τω πλείστω νεαρά άτομα. Πέραν από κάποιους εργαζόμενους που εντοπίζονται θετικοί σε χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ-σνακ, κτλ), υπάρχουν αρκετά κρούσματα που είναι πελάτες σε αυτούς τους χώρους ή που μετακινούνται από το ένα υποστατικό στο άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έντονος ο Ιωάννου, εκπέμπει σήμα κινδύνου-«Θέμα χρόνου να χάσουμε τον έλεγχο»

Αυτό αποδεικνύεται και από τη σύνδεση των clusters που έχουμε την τελευταία περίοδο. Με βάση τα δεδομένα, παρατηρείται ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα (ιδιαίτερα οι αποστάσεις) στους χώρους αυτούς από τις επιχειρήσεις και από τους θαμώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στη διάσκεψη Τύπου, ο Υπουργός Υγείας απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους νέους να είναι πιο προσεκτικοί και συνεπείς στην τήρηση των μέτρων ιδιαίτερα όταν επισκέπτονται τους χώρους αυτούς.
 
Χθες ανακοινώθηκαν συνολικά 83 κρούσματα, τα οποία κατανέμονται ως εξής:

  • Λευκωσία: 11
  • Λεμεσός: 40
  • Πάφος: 11
  • Λάρνακα: 16
  • Αμμόχωστος: 3
  • Μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού: 2

Στο μεταξύ το Υπουργείο Υγείας, έδωσε στη δημοσιότητα και της τρίτης καφετέριας στην οποία εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα.

Πρόκειται για το cafe Yellow στη Λεμεσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραβιάζουν μέτρα σε cafe-bar, μεγάλες αλυσίδες μετάδοσης και διασπορά σε πελάτες

Η διεύθυνση της πιο πάνω επιχείρησης ενημερώθηκε από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης για τον εντοπισμό κρουσμάτων στα πιο πάνω υποστατικά και έγιναν ενέργειες για απομάκρυνση των ατόμων που εντοπίστηκαν θετικά στον ιό και των ατόμων που δηλώθηκαν ως στενές επαφές. Δόθηκαν επίσης οδηγίες για την τήρηση των υπόλοιπων ενεργειών σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας