Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε Δημοτικό Σχολείο-Έμεινε κλειστό για απολύμανση

Με αφορμή κρούσμα παιδιού στο Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών, «αναγκαστικά σήμερα μετά και από οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, το σχολείο έμεινε κλειστό, έτσι να μπορέσει να απολυμανθεί σχολαστικά για να μπορέσουν τα παιδιά να επανέλθουν στην σχολική μονάδα», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, ερωτηθείς σχετικά.
 
Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι το πρώτο σχολείο της Δημοτικής που κλείνει, ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι είναι το πρώτο σχολείο που έστω για μια μέρα κλείνει ολόκληρο το σχολείο και πρόσθεσε ότι «το κρούσμα εντοπίστηκε ψες αργά, οπότε δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνει η απολύμανση πολύ αργά το βράδυ, οπότε θα έπρεπε να γίνει σήμερα, για αυτό το λόγο και το σχολείο αναγκαστικά έμεινε κλειστό».
 
«Είναι το πρώτο σχολείο που δυστυχώς μένει κλειστό για ολόκληρη την μέρα. Ελπίζουμε να βελτιωθεί η κατάσταση γιατί υπάρχει τεράστια ανησυχία για την συνέχεια. Εντοπίζονται συνεχώς κρούσματα και επαναλαμβάνω το γεγονός ότι και σε αυτή την περίπτωση τα κρούσματα ήρθαν από έξω μέσα στο σχολείο. Δηλαδή από όσα έχουμε πληροφορηθεί ήταν από την οικογένεια του παιδιού. Επίσης, στα σχολεία τηρούνται σχολαστικά τα πρωτόκολλα, αλλά δυστυχώς μετά  τις 13.05 ακόμα και στο θεσμό του Ολοήμερου Σχολείου που είναι μέσα στο σχολείο εφαρμόζονται άλλα πρωτόκολλα, τα οποία δυστυχώς αφήνουν κενά», πρόσθεσε.
 
Σε ερώτηση αναφορικά για το ωράριο στα σχολεία, ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι είναι κάτι που τέθηκε και μπορεί να συζητηθεί.
 
«Δεν υπάρχει μαύρο ή άσπρο. Είναι κάτι βέβαια που δεν μπορεί να απασχολήσει μόνο τα σχολεία αλλά πρέπει να δούμε και την ευρύτερη κοινωνία με ποιο τρόπο κινείται, με τους γονείς , με τους εργαζόμενους. Άρα είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί σοβαρά και όχι αποσπασματικά», κατέληξε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο τραπέζι πιθανή αλλαγή ωραρίου σε Λύκεια και σε άλλες επαρχίες-«Έσχατη λύση»

Δειτε Επισης

Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ