Σε περιορισμό εκπαιδευτικοί και μαθητές μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε Ειδικό Σχολείο

Κανονικά επαναλειτουργεί το Ειδικό Σχολείο Θεοσκέπαστη στην Πάφο μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος εκπαιδευτικού, και μετά τις σχετικές απολυμάνσεις, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μικελλίδη Αναπληρωτής Α’ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Επαρχιακό Γραφείο Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μικελλίδης ανέφερε πως είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα εκπαιδευτικού που δεν έχει σχέση ωστόσο το κρούσμα με το ίδιο το Ειδικό Σχολείο Θεοσκέπαστη στην Πάφο, προσθέτοντας πως πρόκειται περί κρούσματος σε άλλη Επαρχία από κάποια αλυσίδα που υπήρχε εκεί. Συγκεκριμένα, το κρούσμα σχετίζεται με cluster που έχει επτά θετικά κρούσματα στην Πάφο. 

Όπως ανέφερε ο κ. Μικελλίδης, λειτούργησαν αμέσως τα πρωτόκολλα και έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν με βάση την επιδημιολογική ομάδα και τις συστάσεις που πήραν. 

Συγκεκριμένα σημείωσε, πως απομονώθηκαν τόσο η εκπαιδευτικός όσο και οι στενές της επαφές και συνολικά επτά εκπαιδευτικοί, εννέα παιδιά και τέσσερις συνοδοί που είχαν κάποιου είδους επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα έμειναν στο σπίτι.

Ακολούθως είπε πως χτες Κυριακή, το σχολείο απολυμάνθηκε, οι εκπαιδευτικοί έχουν αντικατασταθεί και το σχολείο λειτουργεί κανονικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μικελλίδη, ήταν μια ευκαιρία για πολλοστή φορά να δούνε με πιο τρόπο αντιδρούν σε αυτές τις καταστάσεις.

Πλέον είπε, «είμαστε συνηθισμένοι μάθαμε και ζούμε με αυτό το θέμα και υπάρχουν όλα τα πρωτόκολλα και όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν και γίνονται, έτσι ώστε να το κάνουμε μέρος της ζωής μας , μέχρις ότου βρεθεί μια λύση με το εμβόλιο με άλλα φάρμακα», έτσι  ώστε να το ξεπεράσουμε, συμπλήρωσε. 

Νομίζω ότι είμαστε σε  καλό δρόμο γιατί δείχνουμε πλέον ότι δεν πτοούμαστε και μπορούμε να ζήσουμε και να έχουμε την κανονικότητα μας και στα σχολεία μας και στα υπόλοιπα  θέματα μας έστω και αν υπάρχει το πρόβλημα αυτό γύρω μας, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»