Κυριακή 28 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η Κύπρος μία από τις τέσσερις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης για τον κορωνοϊό

  06/10/2020 10:31
Η Κύπρος μία από τις τέσσερις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης για τον κορωνοϊό

Η Κύπρος μία από τις τέσσερις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης για τον κορωνοϊό

  06/10/2020 10:31
Μόνο τέσσερις χώρες της Ευρώπης θεωρούνται ασφαλείς, όσον αφορά στα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.
 
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το CNN, σύμφωνα με τον ECDC ο ρυθμός των κρουσμάτων πρέπει να είναι 20 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα με μέσο όρο επτά ημερών για να θεωρείται ασφαλείς μία περιοχή. Πέραν από αυτό, ο κίνδυνος για μετάδοση της νόσου Covid-19 είναι υψηλός, ενώ τα ευάλωτα άτομα αντιμετωπίζουν «πολύ υψηλό αντίκτυπο» από την ασθένεια.
 
Μόνο η Γερμανία (18,4 περιπτώσεις ανά 100.000), η Φινλανδία (15,5), η Κύπρος (14,6) και η Νορβηγία (13,9) πέφτουν κάτω από αυτό το όριο, σύμφωνα με στοιχεία του ECDC τη Δευτέρα. Στο άλλο άκρο της κλίμακας είναι η Τσεχική Δημοκρατία (167,6), οι Κάτω Χώρες (140,3) και η Γαλλία (120,3).
 
Σε διάφορες χώρες, επίσης, έχουν εφαρμοστεί νέα μέτρα. Στην Ιρλανδία, η εθνική ομάδα δημόσιας υγείας, πρότεινε να εφαρμοστούν σε όλη τη χώρα αυστηρά μέτρα για αυτοπεριορισμό.
 
Η Ισλανδία έχει εφαρμόσει νέα μέτρα, με απαγορεύσεις συναθροίσεων, ενώ έκλεισαν κάποια κέντρα αναψυχής. Η Γαλλική πρωτεύουσα είναι στα πρόθυρα επιβολής νέου lockdown, αφού το Παρίσι έχει ανακηρυχθεί περιοχή «αυξημένου κινδύνου». Η Τσεχία έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όσον αφορά στα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ κεντρικές περιοχές του Βερολίνου έχουν χαρακτηριστεί ως υψηλού κινδύνου, για την δημόσια υγεία.  
 
Στο μεταξύ, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει τεθεί σε αυτοπεριορισμό, αφού ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ τα τεστ της βγήκαν αρνητικά, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο επικρατεί πανικός, αφού χιλιάδες άτομα που πιθανόν να είναι θετικά στον ιό, δεν έχουν ενημερωθεί, αφού όπως είπαν οι Αρχές υπήρχε τεχνικό πρόβλημα.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας