Σκιαγραφώντας την εκπαίδευση μεταναστών στην Κύπρο

Η αύξηση των μεταναστών που εγκαθίστανται σε χώρες τις Ευρώπης οδηγεί στην ανάγκη για πιο αποτελεσματική κοινωνική ενσωμάτωσή, μέσα από εκπαίδευση και κατάρτιση. Το έργο ΗΟPE - Supply of High Quality Learning Opportunities for Migrant People and Enhance Social Inclusion – ανοίγει διάλογο μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και οργανισμών στον τομέα της μετανάστευσης, ώστε να αναπτύξουν τις πρακτικές, διαδικασίες και δυνατότητες στην εκπαίδευση και κατάρτιση των μεταναστών.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 5 – 9 Οκτωβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη εκπαιδευτική συνάντηση για το προσωπικό των οργανισμών που συμμετέχουν στο έργο, η οποία διοργανώνεται από την ΙΜΗ . Συντονιστής του έργου είναι ο γερμανικός οργανισμός Centrum fur Innovation und Technologies GMBH και εταίροι η IMH C.S.C. Ltd από την Κύπρο, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο από την Ελλάδα, το EURO-NET από την Ιταλία, το Foundation for Shelter and Support to Migrants από την Μάλτα και το BSC Poslovno Podporni Center από τη Σλοβενία. Το έργο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ και έχει διάρκεια δύο χρόνων.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, 13 οργανισμοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, Τοπικές Αρχές, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά και Υπήκοοι Τρίτων Χωρών που επωφελήθηκαν από προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, θα συμμετέχουν στην προσπάθεια σκιαγράφησης του πλαισίου εκπαίδευσης μεταναστών στην Κύπρο. Συγκεκριμένα θα παρουσιάσουν τις δράσεις και τα προγράμματά τους σε σχέση με την εκπαίδευση μεταναστών οι ακόλουθοι οργανισμοί: Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Δήμου Λευκωσίας, Opinion and Action Services Ltd, Δήμος Αγίου Αθανασίου Λεμεσού, CARITAS Κύπρου, Cyprus Refugees Council, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης – Υπουργείο Εσωτερικών Κύπρου, Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων – Υπουργείο Εσωτερικών Κύπρου, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, CARDET, Center for Social Innovation, Hope for Children και ΙΜΗ.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα της εβδομάδας στο ακόλουθο σύνδεσμο  https://bit.ly/2GbNBbD .
 
Για περισσότερες πληροφορίες: ΙΜΗ, Τηλέφωνο: 22505555,
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
 
 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»