Πέμπτη 21 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Υπ.Γεωργίας: Κανένα ζώο δεν πρέπει να βιώνει παραμέληση, κακοποίηση και βασανισμό

  04/10/2020 10:00
Υπ.Γεωργίας: Κανένα ζώο δεν πρέπει να βιώνει παραμέληση, κακοποίηση και βασανισμό

Υπ.Γεωργίας: Κανένα ζώο δεν πρέπει να βιώνει παραμέληση, κακοποίηση και βασανισμό

  04/10/2020 10:00
Σήμερα, Κυριακή 4 Οκτωβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, που έχει στόχο να βελτιώσει τη θέση που κατέχουν τα ζώα στη συνείδησή μας και στην κοινωνία, συμβάλλοντας παράλληλα στη βελτίωση της προστασίας και ευημερίας των ζώων στον πλανήτη, αναφέρει το Υπουργείο Γεωργίας.

Οπως σημειώνει, η βελτίωση του επιπέδου ευημερίας των ζώων στη χώρα μας έχει αναγνωριστεί ως προτεραιότητα από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, συμπληρώνει, έχουμε αναπτύξει ένα Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων, που υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια.

"Έχουμε προωθήσει σειρά νομοθεσιών για βελτίωση της ευημερίας των ζώων σε καταφύγια, εκτροφεία, pet shops και ζωολογικούς κήπους, ενώ προωθήσαμε σημαντική αύξηση των ποινών για κακοποίηση και παραμέληση ζώων. Επίσης, με στόχο τη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων και την υπεύθυνη κατοχή ζώων, υλοποιούμε σειρά δράσεων όπως είναι το ετήσιο πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων γάτων, το σχέδιο δωρεάν σήμανσης σκύλων και η ενθάρρυνση της υιοθεσίας ζώων από καταφύγια".

Παράλληλα, το Υπουργείο αναφέρει ότι με γνώμονα τη βελτίωση της ευημερίας των παραγωγικών ζώων, το Υπουργείο μας μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, παρέχει οικονομική στήριξη στους κτηνοτρόφους για εκσυγχρονισμό των μονάδων τους και την εφαρμογή μέτρων καλής μεταχείρισης των ζώων, πέραν των υποχρεωτικών προνοιών της νομοθεσίας.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα συνεχίσει να εργάζεται για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας στην οποία οι άνθρωποι θα αντιμετωπίζουν τα ζώα με σεβασμό και ενσυναίσθηση. Μια κοινωνία όπου κανένα ζώο δεν θα βιώνει παραμέληση, κακοποίηση και βασανισμό, καταλήγει.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας