Δευτέρα 1 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα σε Λάρνακα και Αμμόχωστο-Νέες απαγορεύσεις

  02/10/2020 17:32
Ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα σε Λάρνακα και Αμμόχωστο-Νέες απαγορεύσεις

Ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα σε Λάρνακα και Αμμόχωστο-Νέες απαγορεύσεις

  02/10/2020 17:32

Έκτακτα μέτρα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, λόγω της επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας και των συρροών κρουσμάτων στις δύο Επαρχίες, από τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, και για περίοδο δύο εβδομάδων, επιπρόσθετα στα ήδη ισχύοντα μέτρα, αποφασίστηκε όπως τεθούν σε εφαρμογή τα ακόλουθα:

  • Απαγορεύονται οι προπονήσεις και οι αγώνες αθλητών κάτω των 18 ετών, σε όλα τα ομαδικά αθλήματα και διοργανώσεις, όπως για παράδειγμα ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, χειροσφαίριση, καράτε, κοκ.
  • Απαγορεύονται οι απογευματινές αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Αθλητισμός για Όλους – ΑΓΟ).
  • Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις και υποστατικά από τις αρμόδιες Αρχές του Υπουργείου Υγείας, της Αστυνομίας και του Υφυπουργείου Τουρισμού.
  • Συστήνεται αυστηρά η τήρηση των μέτρων σε χώρους όπου πραγματοποιούνται πρόβες ή και εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου (π.χ. χορωδίες, θεατρικές παραστάσεις, χορός, κτλ).

 
Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε τη διενέργεια δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου σε 3,000 άτομα σε χωριά των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων που καταγράφηκαν σε αυτά και με στόχο τον έλεγχο της διασποράς που υπάρχει. Ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα γίνει στοχευμένα στη βάση επιδημιολογικών, δημογραφικών και άλλων κριτηρίων και αναμένεται να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εντός των ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας