Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Κάποιοι ψευτοπαλληκαράδες, δεν υποβλήθηκαν στο τεστ και κάποιοι δεν δηλώνουν επαφές»

  02/10/2020 10:57
«Κάποιοι ψευτοπαλληκαράδες, δεν υποβλήθηκαν στο τεστ και κάποιοι δεν δηλώνουν επαφές»

«Κάποιοι ψευτοπαλληκαράδες, δεν υποβλήθηκαν στο τεστ και κάποιοι δεν δηλώνουν επαφές»

  02/10/2020 10:57
Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Κοινότητα, έχει ξεφύγει από την αλυσίδα μετάδοσης του Εθνικού Αχνας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κοινοτάρχης Νίκος Βάσιλας, προσθέτοντας πως καταγράφονται δευτερογενείς, τριτογενείς ακόμα και τεταρτογενείς λοιμώξεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι περιοχές στο κόκκινο, οι εστίες διασποράς του ιού και τα μέτρα στο τραπέζι
 
Ο κ. Βάσιλας ανέφερε πως «μετά τον εντοπισμό μαθήτριας, που φοιτά στο Δημοτικό Σχολείο στο Δασάκι Αχνας, θετική στον κορωνοϊό, έγινε απολύμανση στην τάξη και τους υπόλοιπους χώρους του σχολείου όπου διακινήθηκε. Δόθηκαν οδηγίες τόσο στους δασκάλους όσο και στους συμμαθητές της μαθήτριας να μην μεταβούν στο σχολείο και να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό, ενώ το υπόλοιπο εκπαιδευτήριο σήμερα λειτουργεί κανονικά».  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην Κοινότητα αφού η μαθήτρια είναι τριτογενής λοίμωξη, ενώ καταγράφονται πολλά κρούσματα που είναι δευτερογενείς ακόμα και τεταρτογενείς λοιμώξεις». Η κατάσταση «έχει ξεφύγει πλέον από την ποδοσφαιρική ομάδα του Εθνικού Αχνας και είναι επικίνδυνη» είπε και σημείωσε πως «λογικά θα πρέπει να γίνουν σε λίγες μέρες επαναληπτικά τεστ κορωνοϊού σε όλους τους κατοίκους της Κοινότητας».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Κοινοτάρχης είπε πως «μετά τον εντοπισμό θετικών στον κορωνοϊό κρουσμάτων στον Εθνικό Αχνας και μετά από οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, διενεργήθηκαν την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, συνολικά 552 τεστ. Ο κόσμος της Αχνας ήταν πρόθυμος να υποβληθεί στο τεστ, ενώ εργαστηριακός έλεγχος θα μπορούσε να γίνει σε πολύ περισσότερα άτομα εντός της Κοινότητας».  
 
Ανέφερε ακόμα ότι παρά το γεγονός πως η πανδημία του κορωνοϊού υπάρχει πλέον μέσα στην Κοινότητα, αφού εισήλθε και στα σχολεία, εντούτοις υπάρχουν ορισμένα άτομα «ψευτοπαλληκαράδες», τα οποία δεν υποβλήθηκαν στο τεστ ενώ έπρεπε να το κάνουν. Ακόμα, «έχουμε άτομα που δεν δηλώνουν τις επαφές τους προκειμένου να γίνει ιχνηλάτηση για να καταφέρουμε να ελέγξουμε την κατάσταση», σημείωσε.  
 
Ανέφερε ακόμα ότι «σε περίπτωση που υπάρξουν και άλλα κρούσματα κορωνοϊού τότε θα ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας και την επιδημιολογική ομάδα να γίνουν και τεστ σε όλους τους κατοίκους της Αχνας. Κανονικά θα πρέπει να γίνει επαναληπτικός δειγματοληπτικός έλεγχος σε λίγες μέρες στους κατοίκους της Κοινότητας» είπε και απηύθυνε «έκκληση στον κόσμο να τηρεί όλα τα μέτρα προφύλαξης, δηλαδή να φορούν προστατευτική μάσκα προσώπου και να κρατούν την απόσταση των δύο μέτρων όταν βρίσκονται μέσα σε κόσμο».
 
Ο Νίκος Βάσιλας απηύθυνε επίσης «έκκληση προς την ΚΟΠ να αναβάλει τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Εθνικού Αχνας και του Απόλλωνα, που θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 3 Οκτωβρίου στο Τσίρειο Στάδιο. Πέραν των 30 ατόμων, ποδοσφαιριστών και παραγόντων της ομάδας είναι θετικοί στον κορωνοϊό, μεταξύ των οποίων και οι τρεις τερματοφύλακες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσωπο να παίξει στη συγκεκριμένη θέση».
 
Σημείωσε επίσης πως «το Κοινοτικό Συμβούλιο Αχνας θεωρεί αδικία εκ μέρους της ΚΟΠ να υποχρεώσει τον Εθνικό να αγωνιστεί στον αυριανό αγώνα με τον Απόλλωνα».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας