Τρίτη 24 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Άλλα τρία θετικά κρούσματα σε σχολεία-Σε αυτοπεριορισμό μαθητές και καθηγητές

  01/10/2020 18:09
Άλλα τρία θετικά κρούσματα σε σχολεία-Σε αυτοπεριορισμό μαθητές και καθηγητές

Άλλα τρία θετικά κρούσματα σε σχολεία-Σε αυτοπεριορισμό μαθητές και καθηγητές

  01/10/2020 18:09
Άλλα τρία θετικά κρούσματα καταγράφηκαν σε σχολεία της Λάρνακας, με το Υπουργείο Παιδείας να ακολουθεί τα σχετικά πρωτόκολλα και να προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες. 
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας το ένα κρούσμα είναι μαθήτρια, η οποία φοιτά σε Λύκειο της επαρχίας Λάρνακας, ενώ το δεύτερο άτομο συνδέεται με το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος το οποίο εντοπίστηκε στα πλαίσια ιχνηλάτισης θετικού κρούσματος από τον Εθνικό Άχνας. Σημειώνεται ότι η μαθήτρια που βρέθηκε θετική, φοιτά στο σχολείο όπου τις προηγούμενες μέρες ανακοινώθηκε άλλο ένα κρούσμα. 
 
Το τρίτο κρούσμα πρόκειται για ποδοσφαιριστή στον ΑΣΙΛ Λύσης, ο οποίος είναι μαθητής στο ιδιωτικό σχολείο στην Λάρνακα. Λόγω της επαφής του με τα άλλα θετικά στον ιό άτομα από την ομάδα δεν πήγαινε στο σχολείο τις τελευταίες μέρες. 
 
 
Όπως ανέφερε στον REPORTER αρμόδια πηγή, η σχολική εφορία του Λυκείου στη Λάρνακα θα προβεί εκ νέου σε απολύμανση, ενώ έχει τεθεί σε εφαρμογή το υγεινομικό πρωτόκολλο. Οι συμμαθητές της μαθήτριας έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό και θα ξεκινήσουν τηλεκπαίδευση, καθώς επίσης και οι καθηγητές που ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα.
 
Παρά τον εντοπισμό κρουσμάτων, το Υπουργείο Παιδείας τονίζει πως είναι αναμενόμενο, ωστόσο δηλώνει ικανοποιημένο με την διαχείριση του θέματος, αφού φαίνεται ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Μάλιστα, το Υπουργείο υποδεικνύει πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα κρούσματα σε σχολεία δεν ξεπερνούν τα δέκα, τη στιγμή που σε αυτά φοιτούν πάνω από 100,000 μαθητές. 
 
Υπενθυμίζεται ότι, αύριο θα παραμείνει κλειστό ιδιωτικό σχολείο στη Λεμεσό καθώς ο πατέρας μαθητή εντοπίστηκε θετικός στον ιό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας