Τρίτη 24 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Θετικό κρούσμα τους έστησε στο τέστ δύο φορές-Ασθενείς σπάνε τον αυτοπεριορισμό

  30/09/2020 18:21
  Θετικό κρούσμα τους έστησε στο τέστ δύο φορές-Ασθενείς σπάνε τον αυτοπεριορισμό

Θετικό κρούσμα τους έστησε στο τέστ δύο φορές-Ασθενείς σπάνε τον αυτοπεριορισμό

  30/09/2020 18:21
Η έξαρση των κρουσμάτων απειθαρχίας, προκαλεί οργή αφού παρά τις εκκλήσεις του Υπουργείου Υγείας, άτομα συνεχίζουν να σπάνε την καραντίνα ενώ αίσθηση προκαλεί η περίπτωση επαφής που αρνήθηκε δύο φορές να κάνει τεστ.
 

Παράδειγμα η δειγματοληψία της Λάρνακας όπου εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής 16 θετικά κρούσματα. Τα 4 εξ αυτών είχαν συμπτώματα και αντί να επικοινωνήσουν με τον Προσωπικό τους Ιατρό μετέβησαν για δειγματοληψία μέσω του προγράμματος.

Επίσης, το έβδομο άτομο από το cluster του ΑΣΙΛ Λύσης και 2 στενές επαφές έπρεπε να βρίσκονται υπό περιορισμού περιορισμό. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, πέραν του ότι αυτό πιθανόν να αλλοιώνει το αποτέλεσμα του δειγματοληπτικού ελέγχου, αυξάνει τις πιθανότητες διασποράς του ιού σε άλλα άτομα που βρίσκονταν στον χώρο για δειγματοληψία.

Μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί και το περιστατικό ατόμου που αρνήθηκε δύο φορές να πάει σε προγραμματισμένο ραντεβού για δειγματοληψία μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης και έκανε την εξέταση ιδιωτικά και πάλι θέτοντας σε κίνδυνο άλλα άτομα που πιθανόν να είχαν έρθει σε επαφή μαζί του. Το άτομο αυτό είναι επαφή ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας που ανακοινώθηκε στις 22/9 και ανακοινώθηκε σήμερα ως θετικό. Είχε μάλιστα συμπτώματα (κατάποση και πονόλαιμο), κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες μετάδοσης σε άλλα άτομα. 

Για ακόμα μια φορά, το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες που τους δίνονται από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης σε περίπτωση που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
 
Έκκληση απευθύνεται επίσης σε όσους αναπτύσσουν συμπτώματα να περιορίζουν ΑΜΕΣΩΣ τις επαφές τους με άλλα άτομα, να απομονώνονται και να επικοινωνούν με τον Προσωπικό τους Ιατρό για ιατρική συμβουλή. Βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο στάδιο της πανδημίας και η μη τήρηση των οδηγιών εγκυμονεί κινδύνους για εκτροχιασμό της κατάστασης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας