Τετάρτη 20 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ξέχασαν να δηλώσουν τις επαφές τους και βγήκαν θετικές-Η δραματική έκκληση Ιωάννου

  29/09/2020 18:30
Ξέχασαν να δηλώσουν τις επαφές τους και βγήκαν θετικές-Η δραματική έκκληση Ιωάννου

Ξέχασαν να δηλώσουν τις επαφές τους και βγήκαν θετικές-Η δραματική έκκληση Ιωάννου

  29/09/2020 18:30
Την έντονη αντίδραση του Υπουργείου Υγείας προκάλεσε η απειθαρχία που παρατηρείται, ανάμεσα στα άτομα που βρίσκονται θετικά στον κορωνοϊό, καθώς έχουν παρατηρηθεί άτομα που ενώ έχουν στενή επαφή με κρούσματα, δεν δηλώνονται στην ομάδα ιχνηλάτησης για να λάβουν οδηγίες και να διερευνηθούν. 
 

Το Υπουργείο Υγείας τονίζει πως αυτό σημειώθηκε και στα σημερινά κρούσματα, με τον μαθητή στο Γυμνάσιο Λινόπετρας, ο οποίος ανήκει στο οικογενειακό περιβάλλον της μαθήτριας που ανακοινώθηκε την περασμένη Κυριακή, ωστόσο δεν είχε δηλωθεί ως στενή επαφή, ενώ το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και σε ορισμένες περιπτώσεις τις προηγούμενες ημέρες.
 
Το φαινόμενο αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία στο αρμόδιο Υπουργείου, αφού θέτει εμπόδια στην διαδικασία της ιχνηλάτησης, της έγκαιρης απομόνωσης και της διερεύνησης των επαφών των επιβεβαιωμένων περιστατικών, ενώ αυξάνει κατά πολύ την πιθανότητα ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού.
 
Το Υπουργείο Υγείας απευθύνει εκ νέου έκκληση, πως για να έχει νόημα και να επιτυγχάνεται ο σκοπός της ιχνηλάτησης, χρειάζεται οι πολίτες που εντοπίζονται θετικοί στον ιό, με υπευθυνότητα να δηλώνουν όλες τις επαφές τους.
 
Η δραματική έκκληση Ιωάννου
Σε ανάρτησή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου τονίζει πωςο αριθμός των κρουσμάτων διαγράφει αυξητική πορεία και στην Κύπρο, σημειώνοντας πως αυτό είναι κάτι που αναμέναμε και θα το αντιμετωπίσουμε.
 
«Εκείνο όμως που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι αρκετά κρούσματα οφείλονται στην μη πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Μας ανησυχεί επίσης η διαπίστωση ότι πολλά άτομα που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα, παραλείπουν να δηλώσουν τις στενές επαφές τους, με αποτέλεσμα να χάνουμε πολύτιμο χρόνο στην προσπάθεια για απομόνωση των υποψήφιων κρουσμάτων και να διασπείρεται ο ιός».

Η σχολαστική ιχνηλάτηση που εφαρμόζεται, συνεχίζει ο υπουργός Υγείας, είναι ένα σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Όσοι δεν δηλώνουν όλες τις επαφές τους ουσιαστικά ακυρώνουν τη διαδικασία συντελούν στη διασπορά του ιού και δυσκολεύουν αφάνταστα την προσπάθεια της ομάδας ιχνηλάτησης, «που είναι η προμετωπίδα της στρατηγικής μας, είναι η ασπίδα μας.

Απευθύνω θερμή έκκληση προς όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιδιαίτερα κρίσιμης φάσης. Η επιδημιολογική εικόνα για την οποία όλοι είμαστε περήφανοι, μπορεί να ανατραπεί και οι συνέπειες να είναι δύσκολα διαχειρίσιμες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας