Η συγκινητική ιστορία ενός Κύπριου που έφυγε από κορωνοϊό στην Αυστραλία

Ήθελε να φτάσει στο κλαμπ της κυπριακής κοινότητας στην Μελβούρνη. Η θεία του τού εξήγησε πως έπρεπε να πάρει ταξί. Θα το καταλάβαινε γιατί ήταν ένα αυτοκίνητο με φως στην οροφή, του είπε. Όταν έφτασε, ο Τζακ Αλεξάνδρου έβγαλε να δώσει στον οδηγό χρήματα. «Δεν χρειάζεται, φίλε. Αυτό είναι περιπολικό. Την επόμενη φορά να ψάξεις για το κίτρινο φως στην οροφή».
 
Ένας Κύπριος κίνησε στα 25 του από τη Γιαλούσα για την Μελβούρνη. Και ρίζωσε, τελικά, εκεί, μέχρι που στα βαθιά γεράματα, του έκοψε το νήμα της ζωής ο κορωνοϊός. Όπως γράφει η σελίδα «The Age», στο αφιέρωμα που ετοίμασε, ο Τζακ έφτασε στη χώρα το 1951 και έπιασε δουλειά στο καφέ των νονών του, πριν μεταπηδήσει στη βιομηχανία.
 
Τέσσερα χρόνια αργότερα, σε ένα χώρο που σύχναζε για να γεύεται κυπριακές γεύσεις, γνώρισε την Μαγδαληνή, την αδερφή των δύο ιδιοκτητών, που τους επισκέφθηκε από την Κύπρο. Η Μαγδαληνή είχε κουραστεί να κάνει την λάντζα και ήθελε να επιστρέψει στο νησί, αλλά ο αδελφός της σκέφτηκε πως ίσως να ήθελε απλώς να παντρευτεί. Και ανάμεσα στους θαμώνες, όταν της είπε να κοιτάξει για γαμπρό, ήταν ο Τζακ. Παντρεύτηκαν έξι μήνες μετά και απέκτησαν δύο παιδιά, πέντε εγγόνια και πέντε δισέγγονα.
 
Ο Τζακ Αλεξάνδρου, όπως γράφει το δημοσίευμα, δεν σταμάτησε να παίρνει ταξί, παρά την πρώτη εκείνη περιπέτεια, καθώς δεν έμαθε να οδηγεί μέχρι τα 55. Έζησε μια γεμάτη ζωή με την Μαγδαληνή, η οποία πέθανε στα 83 της από πνευμονία, το 2014. Το δικό του τέλος έμελλε να έρθει από την πανδημία. Στις 25 Αυγούστου, στα 93 χρόνια, έχασε τη μάχη.
 

Δειτε Επισης

Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα