Τρίτη 24 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Οκτώ νέα κρούσματα, τα πλείστα από ιδιωτικά τεστ-Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας

  25/09/2020 17:59
Οκτώ νέα κρούσματα, τα πλείστα από ιδιωτικά τεστ-Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας

Οκτώ νέα κρούσματα, τα πλείστα από ιδιωτικά τεστ-Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας

  25/09/2020 17:59

Οκτώ είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν στην Κύπρο την Τετάρτη. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μία μαθήτρια στη Λεμεσό και ένας ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας. 

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 2,615 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν οκτώ νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.
 
Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

  • Από 805 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα. 
Το ένα πρόσωπο έκανε εξέταση επειδή ανέπτυξε ανοσμία στις 24/9. Το δεύτερο είχε έρθει στην Κύπρο από τη Μολδαβία στις 12/9 και εντοπίστηκε θετικό όταν έκανε την εξέταση στη 12η ημέρα για να αποδεσμευθεί από την καραντίνα. Το τρίτο άτομο εμφάνισε πυρετό, βήχα και καταρροή στις 14/9 και προχώρησε σε εξέταση επειδή δεν υποχωρούσαν τα συμπτώματα. Το τέταρτο άτομο εμφάνισε πυρετό, βήχα, δύσπνοια, καταρροή, ρίγος κεφαλαλγία και έκανε την εξέταση ιδιωτικά. 
  • Από 119 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Πρόκειται για άτομο που έχει πυρετό και βήχα εδώ και μία εβδομάδα.  
  • Από 1,170 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα. 

Σε αυτά περιλαμβάνεται ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, ο οποίος εντοπίστηκε στον έλεγχο που έγινε στην αποστολή της ομάδας μετά την επιστροφή της από την Ελλάδα στις 24/9. Η υπόλοιπη αποστολή είναι αρνητική στον ιό. Το δεύτερο άτομο είναι Ινδός, που έφτασε στη Λάρνακα από το Birmingham στις 23/9.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακοινώθηκε και επίσημα το θετικό κρούσμα σε ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας

  • Από 33 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Πρόκειται για την μαθήτρια που ανακοινώθηκε νωρίτερα, η οποία φοιτά σε Λύκειο στη Λεμεσό. Εμφάνισε πυρετό, βήχα και πονόλαιμο στις 22/9 και παραπέμφθηκε από τον προσωπικό της ιατρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θετική στον κορωνοϊό μαθήτρια Λυκείου στη Λεμεσό

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:
  • Από δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διεκπεραιώθηκαν 180 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, διεκπεραιώθηκαν 25 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 283 εργαστηριακές διαγνώσεις.

 Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,671.
 
Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται συνολικά 14 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων το ένα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι αριθμοί των κρουσμάτων σε κάθε πόλη-Ανησυχία από την αύξηση του ρυθμού μετάδοσης

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας