Πέμπτη 26 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Εννέα τα νέα κρούσματα-Διπλασιάστηκαν οι ασθενείς στην αλυσίδα της νοσηλεύτριας

  24/09/2020 17:57
Εννέα τα νέα κρούσματα-Διπλασιάστηκαν οι ασθενείς στην αλυσίδα της νοσηλεύτριας

Εννέα τα νέα κρούσματα-Διπλασιάστηκαν οι ασθενείς στην αλυσίδα της νοσηλεύτριας

  24/09/2020 17:57

Εννέα είναι τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, από σύνολο 2,893 εργαστηριακών διαγνώσεων, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

-Από 687 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα.

Πρόκειται για ένα άτομο έκανε την εξέταση με πρωτοβουλία του εργοδότη του και δεν έχει συμπτώματα.

Το δεύτερο άτομο είναι γυναίκα που ήρθε από το Νεπάλ μέσω Κατάρ στις 18/9 για σκοπούς δουλειάς και έκανε την εξέταση πριν αρχίσει δουλειά. Δεν έχει συμπτώματα.

-Από 256 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Πρόκειται για αλλοδαπό που είχε συμπτώματα από τις 21/9 (πυρετό, βήχα, δύσπνοια) και επισκέφθηκε το ΤΑΕΠ Αμμοχώστου στις 23/9.

-Από 1,073 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Πρόκειται για αλλοδαπή που έφτασε στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας από την Φρανκφούρτη στις 23/9.

-Από 132 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα.

Πρόκειται για μια είναι η νοσηλεύτρια από το Τμήμα Ενδοσκοπήσεων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Είναι επαφή της νοσηλεύτριας που ανακοινώσαμε χθες.

Επίσης τα τρία άτομα είναι στενές επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον της νοσηλεύτριας που ανακοινώθηκε χθες.

Ένα εξ αυτών είχε συμπτώματα στις 22/9 και τα άλλα 2 είχαν ταξιδιωτικό ιστορικό στην Πολωνία. Το cluster μαζί με τα 4 άτομα που ανακοινώνονται σήμερα έχει πλέον 8 άτομα.

Το πέμπτο άτομο είναι η σύζυγος του κρούσματος που ανακοινώσαμε στις 22/9 από ιδιωτική πρωτοβουλία, το οποίο ανέπτυξε συμπτώματα (πυρετό) στις 20/9.

Οι υπόλοιπες εργαστηριακές εξετάσεις και οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Αναφοράς:

-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 132 εργαστηριακές διαγνώσεις.

-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου 5,000 ατόμων ηλικίας 18-40 ετών σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό ατόμων, ολοκληρώθηκαν 435 εργαστηριακές εξετάσεις, και

-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 178 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,663.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται συνολικά 12 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων το ένα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας