Τετάρτη 20 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Και δεύτερη νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Λάρνακας θετική στον κορωνοϊό

  24/09/2020 08:03
Και δεύτερη νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Λάρνακας θετική στον κορωνοϊό

Και δεύτερη νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Λάρνακας θετική στον κορωνοϊό

  24/09/2020 08:03
Δεύτερη νοσηλεύτρια που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και η οποία παρουσίασε τις τελευταίες μέρες ορισμένα συμπτώματα, εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η νοσηλεύτρια εργαζόταν στο Ενδοσκοπικό Τμήμα του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα μετά και τον εντοπισμό άλλης νοσηλεύτριας που εντοπίστηκε χθες θετική στον κορωνοϊό, το συγκεκριμένο τμήμα να κλείσει για επτά μέρες.
 
Στο Τμήμα έγινε απολύμανση και τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, ενώ δύο γιατροί και πέντε νοσηλευτές, συνάδελφοι των δύο κρουσμάτων να τεθούν σε αυτοπεριορισμό.
 
Την ίδια ώρα έχουν ακυρωθεί τα ραντεβού ασθενών στο Ενδοσκοπικό Τμήμα ενώ ασθενείς που νοσηλεύονταν εκεί μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στα Γενικά Νοσοκομεία Λεμεσού και Λευκωσίας.
 
Εν τω μεταξύ στις πέντε ανήλθαν οι αλυσίδες μετάδοσης του ιού στην Λάρνακα με 65 συνολικά κρούσματα.
 
Συγκεκριμένα η πρώτη αλυσίδα αφορά το σωματείο της Νέας Σαλαμίνας το οποίο αριθμεί 23 κρούσματα.
 
Η δεύτερη αλυσίδα αφορά εστιατόριο στην παραλία των Φοινικούδων που αριθμεί τέσσερα άτομα, ενώ 9 πρόσωπα αφορούν ξενοδοχείο στην παραλιακή περιοχή Λάρνακας που αποτελεί την τρίτη αλυσίδα.
 
Η τέταρτη αλυσίδα αφορά την Μητρόπολη Κιτίου με τέσσερα κρούσματα και η πέμπτη αλυσίδα αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.
 
Υπενθυμίζεται ότι μία μαθήτρια που φοιτά σε Ειδικό Σχολείο στη Λάρνακα εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια εργαστηριακής εξέτασης στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου. Η οικογένεια και η διεύθυνση της σχολικής μονάδας έχουν ενημερωθεί και ήδη δρομολογήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για απομόνωση των στενών επαφών, ενώ από την ιχνηλάτηση που έγινε στο Ειδικό Σχολείο τέθηκαν σε περιορισμό 30 άτομα.
 
Εν τω μεταξύ, από τις έξι σήμερα το πρωί τέθηκαν σε ισχύ στην επαρχία Λάρνακας,  τα νέα μέτρα που εξέδωσε χθες το Υπουργείο Υγείας, λόγω της έξαρσης των περιστατικών COVID-19 τις τελευταίες μέρες και με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του ιού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
 
Συγκεκριμένα επιτρέπεται η παρουσία σε συναθροίσεις προσώπων σε οικίες και σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων, εξαιρουμένων των χώρων εστίασης, με μέγιστο αριθμό συναθροιζομένων τα 10 άτομα ανά οικία, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων παιδιών.
 
Ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους θρησκευτικούς χώρους, καθώς και θρησκευτικές τελετές, τελούνται με μέγιστο αριθμό προσώπων τα 75 άτομα, τηρουμένων των πρωτοκόλλων που ισχύουν για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας.
 
Επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων σε αθλητικές εγκαταστάσεις της Επαρχίας Λάρνακας, στο πλαίσιο των αθλητικών πρωταθλημάτων, χωρίς την παρουσία θεατών, νοουμένου ότι τηρούνται τα σχετικά πρωτόκολλα.
 
Ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να εξυπηρετούνται στα υποστατικά εστίασης στην Επαρχία Λάρνακας, ορίζεται σε 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.
 
Εξακολουθεί σε κάθε περίπτωση να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τετραγωνικών μέτρων για εσωτερικούς χώρους και 2 τετραγωνικών μέτρων για εξωτερικούς χώρους ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού. Νοείται ότι σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η κράτηση πέραν των 10 ατόμων ανά τραπέζι.
 
Επιτρέπεται η λειτουργία κινηματογράφων, θεάτρων και αιθουσών θεαμάτων, με μέγιστο αριθμό προσώπων τα 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους, τηρουμένων σε κάθε περίπτωση των κατευθυντήριων γραμμών και των πρωτοκόλλων.
 
Απαγορεύεται το cocktail party και τα συγχαρητήρια σε γάμους και βαφτίσεις. Επιτρέπεται μόνο η φυσική παρουσία σε γεύμα ή δείπνο, με μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων τα 350 άτομα.

Τέλος αρχίζει άμεσα ο δειγματοληπτικός εργαστηριακός έλεγχος σε 3,000 άτομα στην Επαρχία Λάρνακας, με περισσότερες λεπτομέρειες να ανακοινώνονται τις επόμενες μέρες.
 
Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα μέτρα που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας για την επαρχία Λάρνακας, θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας