Πέμπτη 26 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Απάντησε εκ νέου στις φωνές των εκπαιδευτικών για την εξ' αποστάσεως διδασκαλία ο ΥΠΠΑΝ

  23/09/2020 19:22
Απάντησε εκ νέου στις φωνές των εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως διδασκαλία ο ΥΠΠΑΝ

Απάντησε εκ νέου στις φωνές των εκπαιδευτικών για την εξ' αποστάσεως διδασκαλία ο ΥΠΠΑΝ

  23/09/2020 19:22
Τα σχολεία μας και τα πανεπιστήμιά μας δίνουν τη μάχη ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την επιδημία και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε την ποιότητα της εκπαίδευσης και τα ακαδημαϊκά κριτήρια δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο πανεπιστήμιο Frederick ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «είτε εξ ολοκλήρου θα γίνεται εξ αποστάσεως διδασκαλία, όπως γίνεται αυτές τις μέρες για κάποιες τάξεις και ομάδες που απουσιάζουν, είτε, αν κάποια παιδιά θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι, θα μπορούν να συμμετέχουν στο μάθημα που θα γίνεται μέσα στις τάξεις».
 
Πρόσθεσε ότι «αυτό θα το επιτύχουμε με την εγκατάσταση του εξοπλισμού, όπως προγραμματίζεται στο Σχέδιο που έχουμε μαζί με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, δηλαδή φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περιφερειακές συσκευές, όπως και ειδικές οθόνες που θα εγκατασταθούν στις αίθουσες των σχολείων».
 
Απαντώντας σε σχόλιο ότι υπάρχουν αντιδράσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ο κ. Προδρόμου είπε ότι την προηγούμενη σχολική χρονιά για μερικούς μήνες στη  Μέση Εκπαίδευση λειτούργησε η εξ αποστάσεως διδασκαλία, επομένως, ξέρουμε ότι μπορεί να λειτουργήσει και φέτος με τον ίδιο τρόπο».
 
Πρόσθεσε ότι «αυτές τις μέρες μια τάξη γυμνασίου, μια ομάδα παιδιών από ένα λύκειο και κάποια άλλα παιδιά παρακολουθούν εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω των περιστατικών που παρατηρούνται».
 
«Θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι αυτά τα παιδιά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας ο οποίος να εισηγείται ότι θα τους αφήσουμε χωρίς εκπαίδευση. Θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους εξ αποστάσεως», είπε ο Υπουργός Παιδείας.
 
Για την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο Frederick, είπε ότι του έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσει, πρώτα απ’ όλα ότι τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.
 
Δήλωσε ότι «την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά το Πανεπιστήμιο Frederick, αλλά και τα υπόλοιπα πανεπιστήμιά μας, έδειξαν σωστά αντανακλαστικά και ανταποκρίθηκαν στις έκτακτες ανάγκες».
 
Κατά την παραμονή του στους χώρους του πανεπιστημίου ο Υπουργός Παιδείας ενημερώθηκε και για ένα σύστημα που έχει αναπτύξει το Πανεπιστήμιο Frederick.
 
Πρόκειται για «ένα υβριδικό σχήμα, το οποίο συνδυάζει τη  φοίτηση με φυσική παρουσία με την ταυτόχρονη φοίτηση εξ αποστάσεως».
 
«Είναι ένα πολύ λειτουργικό μοντέλο, το οποίο θα επιτρέψει να διεξαχθούν κανονικά και φέτος οι ακαδημαϊκές εργασίες, τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο και να έχουμε τα πολύ καλά αποτελέσματα που παρατηρούνται στην πανεπιστημιακή μας εκπαίδευση», είπε ο Υπουργός Παιδείας.
 
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Γιώργος Δημοσθένους δήλωσε ότι «είμαστε περήφανοι για την τεχνογνωσία και την εμπειρογνωμοσύνη μας στα θέματα εφαρμογής της διαδικτυακής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που με υψηλό αίσθημα ευθύνης εφαρμόσαμε το προηγούμενο εξάμηνο και θα εφαρμόσουμε και κατά τη διάρκεια του νέου ακαδημαϊκού έτους».
 
Η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, Νατάσσα Φρειδερίκου δήλωσε ότι «τηρώντας τα μέτρα, χωρίσαμε τους φοιτητές σε πιο μικρές ομάδες και παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις από μικρότερες αίθουσες, ενώ κάποιοι που επέλεξαν να είναι από το σπίτι τους ενώθηκαν διαδικτυακά με τις αίθουσες, έτσι νιώθουμε ότι, παρόλο που οι συνθήκες είναι διαφορετικές, καταφέραμε και φέτος να δημιουργήσουμε το αίσθημα της κοινότητας».
 
Τέλος, ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, Χριστόφορος Χαραλάμπους, δήλωσε ότι «η φιλοσοφία μας είναι από τη μια να επιτρέψουμε στους φοιτητές να παρακολουθούν τις διαλέξεις με φυσική παρουσία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, και από την άλλη να εντάξουμε ομαλά στην εκπαιδευτική διαδικασία και όσους φοιτητές ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή για άλλους λόγους δεν μπορούν να βρίσκονται στους χώρους του Πανεπιστημίου».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας