Ξέφυγαν τα κρούσματα-Αριθμοί που παραπέμπουν στην κορύφωση τον Απρίλη

Βαθύ προβληματισμό και μεγάλη ανησυχία προκαλεί ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς πρόκειται για τον τέταρτο υψηλότερο από την έναρξη της πανδημίας στην Κύπρο.
 
Η προηγούμενη φορά που καταγράφηκαν 36 κρούσματα ήταν στις 2 Απριλίου, ακριβώς στην κορύφωση της πανδημίας στην Κύπρο, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε ανακοινωθεί το ρεκόρ περιστατικών στο νησί μας. Περισσότερα κρούσματα είχαν εντοπιστεί μόνο σε τρεις άλλες περιστάσεις, γεγονός που αναπόφευκτα σημαίνει συναγερμό στους αρμοδίους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δραματική η αύξηση των κρουσμάτων, 36 τα θετικά-Όλες οι πληροφορίες
 
Υπενθυμίζεται ότι τα περισσότερα κρούσματα που καταγράφηκαν ποτέ στην Κύπρο εντοπίστηκαν την Πρωταπριλιά, όταν ανακοινώθηκαν 58. Τα κρούσματα ήταν πυκνά τις μέρες πριν και μετά από αυτή την ημερομηνία, καθώς η πανδημία βρισκόταν στην κορύφωσή της. Στις 3 Απριλίου καταγράφηκαν 40 κρούσματα, στις 9 Απριλίου 38, στις 2 Απριλίου 36, στις 29 Μαρτίου 35, στις 14 Απριλίου 33 και 32 την 31η Μαρτίου και την 8η Απριλίου. Επίσης υπήρξαν 31 κρούσματα στις 10 Απριλίου και 30 στις 4 Απριλίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φόβοι για έξαρση του ιού σε όλη την Κύπρο-Τα σενάρια και τα μέτρα στο τραπέζι
 
Μετά τον Απρίλιο, τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν στις 31 Ιουλίου, όταν παρατηρήθηκε η έξαρση του καλοκαιριού, με 30 κρούσματα. Την επόμενη ημέρα ανακοινώθηκαν άλλα 20, ενώ μέσα στις εβδομάδες που ακολούθησαν υπήρξαν τρεις ημερομηνίες με μαζεμένα κρούσματα, η 4η Αυγούστου με 25, η 11η Αυγούστου με 25 και η 19η Αυγούστου με 26. Τον Σεπτέμβριο τα περισσότερα κρούσματα που ανακοινώθηκαν ήταν 25, στις 19 του μήνα.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα μέτρα για τη Λάρνακα-Περιορισμοί σε συναθροίσεις και γάμους
 
Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή τα περισσότερα νέα περιστατικά εντοπίζονται στην επαρχία Λάρνακας και σε ποδοσφαιρικές ομάδες, έχουν ήδη δρομολογηθεί μέτρα αντίδρασης. Υπενθυμίζεται ότι πλέον στη Λάρνακα υπάρχει άλλο ένα cluster, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των γνωστών αλυσίδων σε πέντε, ενώ η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν είτε σχετίζονται με αθλητές και παράγοντες ομάδων, είτε είναι επαφές τους. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επί τάπητος νέα μέτρα για τους χώρους εργασίας-Τι συζητείται
 
Ήδη έχει εκδοθεί διάταγμα για ενισχυμένα μέτρα στη Λάρνακα, τα οποία τίθενται σε εφαρμογή το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ αύριο ο Πρόεδρος της ΚΟΠ επισκέπτεται εσπευσμένα τον Υπουργό Υγείας, για να συζητήσουν τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί στο ποδόσφαιρο. Αναμένεται, συνεπώς, ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις, καθώς υπό συζήτηση είναι και τα νέα πρωτόκολλα για τους χώρους εργασίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ