Τρίτη 24 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έκκληση για τα αυτονόητα από γονείς παιδιού με εγκεφαλική παράλυση-Δεν μπορεί να πάει σχολείο

  23/09/2020 13:31
Έκκληση για τα αυτονόητα από γονείς παιδιού με εγκεφαλική παράλυση-Δεν μπορεί να πάει σχολείο

Έκκληση για τα αυτονόητα από γονείς παιδιού με εγκεφαλική παράλυση-Δεν μπορεί να πάει σχολείο

  23/09/2020 13:31
Η οικογένεια τετράχρονου αγοριού στην Έμπα που πάσχει εκ γενετής από εγκεφαλική παράλυση του τύπου σπαστικής διπληγίας ζητά από τους αρμόδιους στήριξη με την παραχώρηση αποκλειστικού σχολικού συνοδού, ενώ αρμόδιοι δηλώνουν ότι δεν παραλήφθηκε οποιαδήποτε αίτηση ώστε να εξεταστεί.

Το αγοράκι, που αντιμετωπίζει και άλλα σοβαρά προβλήματα, δεν έχει αποκλειστική συνοδό στο νηπιαγωγείο. Σύμφωνα με την οικογένεια, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και της σχολικής εφορείας Έμπας, το παιδάκι, που δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και που χρειάζεται βοήθεια και στην κατάποση της τροφής, επιτηρείται πλέον από συνοδό στο σχολείο που φροντίζει και άλλα παιδιά με διαφορετικά προβλήματα με αποτέλεσμα η κατάσταση του μικρού Νικόλα αντί να βελτιώνεται να επιβαρύνεται συνεχώς, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Οι γονείς του τετράχρονου Νικόλα απέστειλαν επιστολή στους αρμόδιους για το θέμα, ζητώντας κατάλληλες συνθήκες φοίτησης, παραχώρηση εξειδικευμένου εξοπλισμού και κυρίως την τοποθέτηση αποκλειστικού συνοδού για τον τετράχρονο που θα τον βοηθά στην ικανοποίηση των προσωπικών του αναγκών άλλα και θα στηρίζει την πολύπλευρη προσπάθεια αυτοεξυπηρέτησης του.

Σημειώνεται ότι το παιδάκι παραμένει στο σπίτι από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι γονείς και τα μέλη της οικογενείας του αναφέρουν ότι με πόνο ψυχής κρατούν το παιδί στο σπίτι στερώντας του γνώσεις και εφόδια αλλά είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αφού στο σχολείο δεν του δίνεται η ανάλογη προσοχή και φροντίδα.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Ζωή Πολυδώρου, Επαρχιακή Επιθεωρήτρια Πάφου, Α’ Λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Ειδικής Αγωγής, ανέφερε πως η Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής δεν έχει λάβει οποιαδήποτε αίτηση από την οικογένεια του τετράχρονου παιδιού προκειμένου να εξεταστεί.

H κ. Πολυδώρου σημείωσε επίσης πως η Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής δεν έχει αλλάξει το καθεστώς του παιδιού αναφέροντας πως η απόφαση που λήφθηκε από το Σεπτέμβριο του 2019 δεν έχει αλλάξει.

Είπε ακόμη ότι οι όροι εκείνης της απόφασης της επιτροπής παραμένουν ως έχουν χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, προσθέτοντας πως ούτε έχει έρθει προς την Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής οποιοδήποτε αίτημα από την οικογένεια.  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας