Τρίτη 24 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τρία τα νέα κρούσματα-Θετικός φοιτητής από τυχαίους ελέγχους

  21/09/2020 17:53
Τρία τα νέα κρούσματα-Θετικός φοιτητής από τυχαίους ελέγχους

Τρία τα νέα κρούσματα-Θετικός φοιτητής από τυχαίους ελέγχους

  21/09/2020 17:53

Μονοψήφιος ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. Ένα, ωστόσο, πρόσωπο προέκυψε από το πρόγραμμα ελέγχου 5,000 ατόμων, χωρίς ταξιδιωτικό ιστορικό. 

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3,036 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν τρία νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.
 
Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

  1. Από 190 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Είναι άτομο που παρουσιάζει συμπτώματα όπως μυαλγίες, πυρετό, πονόλαιμο και καταρροή από τις 19/9 και παραπέμφθηκε από τον προσωπικό του γιατρό.
  2. Από 495 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου 5,000 ατόμων ηλικίας 18-40 ετών σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό ατόμων, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Πρόκειται για φοιτητή, που δεν έχει ταξιδιωτικό ιστορικό, ούτε συμπτώματα και ούτε κάποια γνωστή επαφή με κρούσμα.
  3. Από 302 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Είναι γυναίκα από την Ελλάδα, που επέστρεψε στην Κύπρο στις 19/9. Το άτομο είχε διαγνωστεί θετικό πριν από τρεις εβδομάδες στην Ελλάδα. Προσκόμισε αρνητικό αποτέλεσμα, ωστόσο επανέλαβε την εξέταση μετά από αίτημα του εργοδότη της, πριν επιστρέψει στη δουλειά..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλες έξι χώρες υποβαθμίστηκαν-Πως διαμορφώνεται η λίστα για τουρισμό

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 193 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, διεκπεραιώθηκαν 1,779 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ολοκληρώθηκαν 61 εργαστηριακές εξετάσεις, και
  • Από πρόγραμμα που διενεργεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τον έλεγχο του προσωπικού που εργάζεται στους χώρους των Δικαστηρίων, είχαμε αποτέλεσμα για 16 δείγματα.

 
Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,603.
 
Επιπρόσθετα, ο ασθενής που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου νοσηλεύονται συνολικά εννέα άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα δύο στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας