Πέμπτη 26 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τις βάσεις για συνεργασία έθεσαν Υφυπουργείο Έρευνας και Δήμος Λεμεσού

  21/09/2020 15:26
Τις βάσεις για συνεργασία έθεσαν Υφυπουργείο Έρευνας και Δήμος Λεμεσού

Τις βάσεις για συνεργασία έθεσαν Υφυπουργείο Έρευνας και Δήμος Λεμεσού

  21/09/2020 15:26
Πλάνο συνεργασίας με στόχο την επιτάχυνση δράσεων αξιοποίησης των δυνατοτήτων της τεχνολογίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη, συμφώνησαν σήμερα το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και ο Δήμος Λεμεσού.
 
Το πρωί, ο Υφυπουργός Κυριάκος Κόκκινος, επισκέφθηκε το Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις που γίνονται για ψηφιακή αναβάθμιση, όπως τη ψηφιακή εφαρμογή σε κινητά και τάμπλετ «Δημότης Λεμεσού», ενώ παρακολούθησε την παρουσίαση των τρισδιάστατων εικονικών πλοηγήσεων σε πολιτιστικές υποδομές, που εγκαινίασε σήμερα ο Δήμος.
 
Σε δηλώσεις του, ο Υφυπουργός ανέφερε πως η πρόσκληση που έλαβε από το Δήμο Λεμεσού ήταν μια ευκαιρία να δει από κοντά τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει σε θέματα καινοτομίας « και ταυτόχρονα να συμφωνήσουμε σε ένα πλάνο συνεργασίας με το Υφυπουργείο, ώστε να επιταχύνουμε την υλοποίηση των διαφόρων δράσεων που έχουν να κάνουν με την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας».
 
«Είναι συγκεκριμένοι οι τομείς που έχουμε συμφωνήσει και έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, έτσι ώστε πολύ σύντομα, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά αλλά και εθνικά κονδύλια, να δώσουμε στους πολίτες πολύ μεγάλες δυνατότητες εξυπηρέτησης, τόσο για πράγματα που έχουν να κάνουν με τη διοίκηση ή την πληρωμή φόρων  ή τη διεπαφή του πολίτη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά ταυτόχρονα και με την ποιότητα ζωής του πολίτη, την ενημέρωση, τα πολιτιστικά κ.α.», συμπλήρωσε.
 
Δήλωσε επίσης εντυπωσιασμένος από την  παρουσίαση της τρισδιάστατης εικονικής πλοήγησης σε έξι πολιτιστικές υποδομές και υπέδειξε πως «αυτό θα πρέπει να το αξιοποιήσει ο Δήμος και για τα υπόλοιπα υποστατικά του, ώστε ο πολίτης να μπορεί, μέσα από τη διαδραστική περιήγηση, να ενημερωθεί  για τους χώρους αυτούς».
 
Λέγοντας ότι ο Δήμος Λεμεσού καινοτομεί και πρωτοπορεί σε θέματα χρήσης νέων τεχνολογιών, ο κ.Κόκκινος είπε πως «η Κύπρος είναι πάρα πολύ μικρή και θα πρέπει να μοιράζονται αυτές οι εμπειρίες και με τους υπόλοιπους Δήμους και να προχωρούμε όλοι μαζί μπροστά».
 
Ο Δήμος Λεμεσού, συνέχισε «αναμφίβολα έχει και τον δυναμισμό και την επιχειρηματικότητα,  γιατί είναι και ένας Δήμος που σκέφτεται με επίκεντρο την εξυπηρέτηση του πολίτη και νομίζω είναι αυτό που τον κάνει να καινοτομεί και αυτές του οι εμπειρίες και οι δράσεις θα πρέπει να μοιραστούν  και με τους υπόλοιπους Δήμους».
 
Ευχαριστώντας τον Υφυπουργό Έρευνας, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης δήλωσε ότι ο Δήμος έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητες του θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών και ψηφιακής μεταρρύθμισης.
 
«Ενημερώσαμε για το τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και χαιρόμαστε που ο Υφυπουργός συμμερίζεται  την άποψη μας ότι η ψηφιακή μεταρρύθμιση και η ψηφιακή καινοτομία στη χώρα μας θα πρέπει να προωθηθεί και μέσα από τη συνεργασία του Υφυπουργείου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία είναι πιο κοντά στον πολίτη σε θέματα εξυπηρέτησης του», συμπλήρωσε.
 
Πρόσθεσε δε ότι, ο στόχος της ψηφιακής μεταρρύθμισης για το Δήμο Λεμεσού είναι διπλός, αφενός ο εκσυγχρονισμός της δημοτικής μηχανής, ώστε να γίνει πιο αποδοτική και αφετέρου, η καλύτερη δυνατή  εξυπηρέτηση του δημότη.
 
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Νικολαίδης είπε πως η ψηφιακή εφαρμογή  «Δημότης Λεμεσού»,  που εγκαινιάστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, έχει ήδη 1,500 εγγραφές δημοτών και έχουν υποβληθεί περίπου 400 αιτήματα, τα πλείστα εκ των οποίων έχουν διεκπεραιωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 
«Θεωρώ ότι μπήκαμε ήδη σε μια νέα εποχή, σε μια νέα αντίληψη και νοοτροπία, γιατί αυτό απαιτεί μια σύγχρονη πόλη», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λεμεσού.
 
Σε σχέση με την τρισδιάστατη εικονική πλοήγηση που εγκαινίασε σήμερα ο Δήμος, αυτή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να περιηγηθεί, από τον υπολογιστή, το κινητό ή το τάμπλετ του, σε έξι πολιτιστικές υποδομές του Δήμου  και συγκεκριμένα στο Παττίχειο Ιστορικό Αρχείο και Κέντρο Μελετών, το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, τη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, το Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης που φιλοξενεί και το Μουσείο Θεάτρου, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και τέλος, το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας