Πέμπτη 25 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε δύο σχολεία-Σε αυτοπεριορισμό καθηγητές και μαθητές

  18/09/2020 11:15
Θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε δύο σχολεία-Σε αυτοπεριορισμό καθηγητές και μαθητές

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε δύο σχολεία-Σε αυτοπεριορισμό καθηγητές και μαθητές

  18/09/2020 11:15
Σε συναγερμό τέθηκαν Υπουργείο Παιδείας και Υπουργείο Υγείας, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε δύο σχολεία μέσης εκπαίδευσης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER πρόκειται για ένα καθηγητή, που διδάσκει σε δύο σχολεία, σε Λευκωσία και ελεύθερη Αμμόχωστο. Συγκεκριμένα, το ένα σχολείο βρίσκεται στην Ακρόπολη και το άλλο στο Φρέναρος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για το θετικό κρούσμα σε σχολεία
 
Αμέσως, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα, ενώ τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό συνάδελφοί του και μαθητές και από τα δύο σχολεία. Επίσης, δόθηκαν οδηγίες για άμεση απολύμανση των σχολείων και άρχισε η διαδικασία ιχνηλάτησης, ενώ θα ληφθούν δείγματα για τεστ και από άλλα άτομα, από τα δύο σχολεία.  
 
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, σε δηλώσεις του στον Alpha, αυτό που έχει συμβεί φαίνεται είναι ότι βρέθηκε ένας εκπαιδευτικός θετικός στον κορωνοϊό, που διδάσκει σε απογευματινά τμήματα. Είναι με αγορά υπηρεσιών, όμως δίδασκε και σε παιδιά που παρακολουθούσαν μαθήματα κατά τις πρωινές ώρες. Κατά συνέπεια ο εκπαιδευτικός έχει τεθεί σε καραντίνα, όπως επίσης σε αυτοπεριορισμό, για δύο εβδομάδες έχουν τεθεί και τα παιδιά στα οποία δίδασκε. 
 
«Θα εφαρμόσουμε την διαδικασία της σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλία. Οι εκπαιδευτικοί του πρωινού, όπως θα έμπαιναν κανονικά στην αίθουσα διδασκαλίας, από την Δευτέρα θα πραγματοποιούν εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Όλα τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, αρά δεν θα είναι αναμετάδοση. Ελπίζουμε να υπάρχει αλλαγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα επειδή είναι δύσκολο για τους μαθητές να παρακολουθούν από τις 7:30 το πρωί, με αυτό το τρόπο όλα τα μαθήματα. Αναμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να δώσει οδηγίες σε αυτό το σχολείο και να δώσει ένα διαφορετικό ωρολόγιο πρόγραμμα».
 
Το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος, με ανακοίνωση. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας